Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sectoren

Residential

BM Engineering bouwt al jarenlang mee aan omvangrijke projecten met nieuwe appartementen en/of woningen, vaak gecombineerd met retail, kantoren en/of horeca. De schaal van deze projecten is bij uitstek geschikt om zowel in het structureel ontwerp als voor de energieconcepten duurzaam te innoveren. Daarbij zorgt een maximale inzet van hernieuwbare energie voor een hoog comfort voor de bewoners en gebruikers van de site. We volgen de richtlijnen rond EPB nauwkeurig op en implementeren de duurzaamste technieken tegen de meest economische prijs.

Wat doen we?

Wat?

Duurzaam maar niet onnodig duur

Iedereen in de bouwwereld heeft vandaag de mond vol van duurzaamheid, maar wij weten uit honderden projecten in uiteenlopende sectoren wat écht werkt en wat niet. Welke technologie heeft in het verleden zijn duurzame waarde bewezen  en wat zijn de innovatieve technieken voor een betrouwbare toekomst? We adviseren de beste oplossing op basis van de locatie, en van de comfort- en financiële doelen van de klant. Door slim te engineeren, bieden we vaak antwoorden die een stuk voordeliger uitkomen dan de nieuwste hype of de zogenaamde ‘must haves’.

Aandacht voor mobiliteit

Mooi en comfortabel wonen is belangrijk, maar de vooruitziende bewoner houdt bij het kiezen van een locatie ook rekening met de mobiliteitsmogelijkheden. Onze afdeling stabiliteit is meester in het creëren van maximale ruimte voor parkeren in de ondergrondse bouwlagen van deze projecten. En we zijn uiteraard op de hoogte van de nieuwste normen en technieken voor de integratie van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen en van de bijhorende aandacht voor veiligheid.

Mixed use flexibel invullen

Steeds vaker krijgen promotoren van grootschalige residentiële projecten de eis opgelegd om op de gelijkvloerse verdieping retail, horeca en/of kantoren te voorzien. Hoe en door wie die ruimtes precies zullen worden ingevuld, is bij het uittekenen en vaak ook tijdens de bouw van het project nog niet duidelijk. Wij zorgen zowel op het vlak van stabiliteit als technieken voor maximale flexibiliteit, zodat zoveel mogelijk opties open blijven. 

Hoe pakken we dit aan?

Hoe?

Alle energiebronnen aanspreken

Naast ondertussen voor de hand liggende technieken als warmtepompen en geothermie gaan we in de buurt van de site ook op zoek naar mogelijke alternatieve energieopwekkers. In recente projecten deden we kennis en ervaring op in het gebruik van riothermie, aquathermie en hybride installaties om het aandeel hernieuwbare energie in projecten te maximaliseren.

Integratie ESCO

Naast de beste (economische) oplossing voor duurzame opwekking van energie zijn bouwheren / projectontwikkelaars vaak ook op zoek naar een efficiënte en gunstige formule om die energie in de uitbatingsfase efficiënt te kunnen verdelen en factureren. BM Engineering heeft ervaring met de integratie van Energy Service Companies (ESCO’s) die het energiebeheer en het onderhoud van en verdere investeringen in de installaties over een langere periode overnemen.

Samenwerking met nutsmaatschappijen

Grootschalige residentiële sites zijn grootverbruikers van energie, die andere behoeften hebben dan een particuliere woning of een klein appartementsgebouw. We ontzorgen onze klanten door in nauwe samenwerking met de diverse nutsmaatschappijen de technische installaties op de site naadloos af te stemmen op het openbaar net.

De VOORDELEN van onze aanpak

  • We koppelen betaalbare duurzame energieconcepten aan maximaal comfort.
     
  • Waar mogelijk maken we slim gebruik van duurzame energiebronnen in de omgeving. 
     
  • Coördinatie en overleg gebeurt vlot en achter de schermen door onze multidisciplinaire aanpak.

 

De experts

Wie?

Dagelijks aanwezig op de werkvloer, en met hun complementaire kennis en ruime ervaring in diverse projecten, zijn onze experten de vlot aanspreekbare schakel tussen onze backoffice en uw project.

Hanne Ledure
BU Director Building Services - Partner
hl@bmengineering.be

Stijn Lammertijn
BU Director Structural - Partner
sl@bmengineering.be

Referenties

OOK VOOR DEZE KLANTEN
GINGEN WE DE EXTRA MILE

“Door op het vlak van stabiliteit én technieken in te zetten op maximale flexibiliteit, laten we zowel voor de bouwheer als voor de uiteindelijke bewoners en gebruikers alle opties open.”

Stijn Lammertijn
BU Director Structural - Partner

Keynote over residentiële gebouwen?

Organiseert u een themadag of evenement waar het residentieel project van de toekomst centraal staat, en bent u hiervoor nog op zoek naar sprekers? Geen theoretici met abstracte uiteenzettingen, maar experten die dagdagelijkse praktijkervaring hebben en de materie op het niveau van de doelgroep op een boeiende manier kunnen brengen? Contacteer ons!

CONTACTEER ONS

Stuur ons via het formulier hieronder een bericht en we komen zo snel mogelijk bij jou terug.

Kies je service
Ik ga akkoord met het privacybeleid.

Steven Beirinckx
CEO - Managing partner
sb@bmengineering.be

Hanne Ledure
BU Director Building Services - Partner
hl@bmengineering.be

Stijn Lammertijn
BU Director Structural - Partner
sl@bmengineering.be

BM Engineering Hoofdkantoor

Beneluxlaan 1A
8500 Kortrijk
tel +32(0)56 28 26 20
info@bmengineering.be