Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sectoren

Harbour & Marine

Studiebureel Stranger part of BM Engineering Group

We werk(t)en mee aan diverse havengebonden projecten in de havens van Vlaanderen en Nederland (Rotterdam en Vlissingen). Als technische partner voor de klant zorgen we voor een efficiënte sturing en opvolging, zodat projecten snel en (kosten)efficiënt worden gerealiseerd. 

Wat doen we?

Wat?

Uitdagend en uiteenlopend

In havendokken in binnen- en buitenland ontwerpen we steigers en nautische infrastructuur om zowel zee- als binnenschepen veilig en efficiënt te laten aan- en afmeren. Ook alle eraan verbonden aanmeervoorzieningen – zoals dukdalven, meerpalen, remwerken en crash barriers – behoren tot onze expertise.

Link met het vasteland

Tussen schip en oever en op het vasteland voorzien we technische installaties voor overslag en opslag, zoals piperacks en tankenparken. We hebben expertise in diverse sectoren met uiteenlopende en vaak complexe projecten in de chemie, de petrochemie en de opslag van bulkgoederen.

Duurzaam en toekomstgericht

De wereld van de havenautoriteiten en terminaloperatoren verandert snel. We houden de vinger aan de pols en voorzien de bouwheer proactief van technische ondersteuning om de voorzieningen te moderniseren en te digitaliseren. Het doel? Duurzame en toekomstgerichte faciliteiten realiseren.

Hoe pakken we dit aan?

Hoe?

Meedenken en ‘tegen-denken’

Onze aanpak vertrekt altijd van de noden van de klant, en we denken daarbij graag mee. Maar we durven ook ‘tegen-denken’. Door uit onze ruime ervaring en expertise met andere projecten te putten, én door de vinger aan de pols van de nieuwste evoluties te houden, stellen we vaak oplossingen voor die nog performanter, budgetvriendelijker, flexibeler of duurzamer zijn dan die eerste ideeën.Zo kan de opdrachtgever uit een breder palet aan mogelijkheden de juiste keuze(s) maken.

Vinger aan de pols

Voor havengebonden projecten kunnen we niet alleen putten uit een rijk scala aan projecten uit het verleden. We leren ook continu bij en houden de vinger aan de pols van de markt en de nieuwste normeringen en regelgeving. Zo kunnen we korter en kwalitatiever op de bal spelen voor onze klant. We maken ook gebruik van effiënte software en rekentools. Zo kunnen we bijvoorbeeld aanmeeranalyses doen voor een precieze locatiebepaling van de meerpalen en de berekening van de troskrachten.

Nauwe samenwerking

We werken graag van in het begin van het proces nauw samen met de bouwheer, de aannemer en eventuele externe partners om snel realistische inschattingen te kunnen maken van de projectideeën. Ook tijdens de uitvoering is die samenwerking cruciaal, voor een vlot samenspel tussen alle partijen en een kostprijsbewuste realisatie binnen de voorziene timing.

De VOORDELEN van onze aanpak

  • Met een doorgedreven ontwerpproces en onze grote kennis van (digitalisering van) maritieme structuren, maken we het verschil.
     
  • We zijn helemaal mee met de hedendaagse markttrends en zijn ons bewust van de specifieke wensen en behoeften van de klant.
     
  • We bieden een breed scala aan innovatieve oplossingen, gebaseerd op een ruime database van uiteenlopende en vaak complexe projecten.
De experts

Wie?

Dagelijks aanwezig op de werkvloer, en met hun complementaire kennis en ruime ervaring in diverse projecten, zijn onze experten de vlot aanspreekbare schakel tussen onze backoffice en uw project.

Steven Vanpoucke
BU Director Civil - Partner
sv@stranger-ae.be

Referenties

OOK VOOR DEZE KLANTEN
GINGEN WE DE EXTRA MILE

“Door onze kennis op alle vlakken continu up-to-date te houden, kunnen we korter en kwalitatiever op de bal spelen voor onze klant.”

Steven Vanpoucke
BU Director Civil - Partner

Keynote over Harbour & Marine?

Organiseert u een themadag of evenement waar de haven- en watergebonden projecten van de toekomst centraal staan, en bent u hiervoor nog op zoek naar sprekers? Geen theoretici met abstracte uiteenzettingen, maar experten die dagdagelijkse praktijkervaring hebben en de materie op het niveau van de doelgroep op een boeiende manier kunnen brengen? Contacteer ons!

Case

Belgian New Fruit Wharf

Fruitterminal bestaande uit 22.850m² opslag ( temp : -1°C / +14°C ) - 11.400. Opslag paletten waarvan 9600 geautomatiseerd - hoogte ongeveer 30m.

Contacteer ons

Stuur ons via het formulier hieronder een bericht en we komen zo snel mogelijk bij jou terug.

Kies je service
Ik ga akkoord met het privacybeleid.

Steven Beirinckx
CEO - Managing partner
sb@bmengineering.be

Steven Vanpoucke
BU Director Civil - Partner
sv@stranger-ae.be

BM Engineering Hoofdkantoor

Beneluxlaan 1A
8500 Kortrijk
tel +32(0)56 28 26 20
info@bmengineering.be