Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sectoren

Civil Works

Studiebureel Stranger part of BM Engineering Group

BM Engineering heeft een ruime kennis over en ervaring in het ontwerpen van uiteenlopende civiele constructies en installaties. We doen dit zowel voor private als publieke opdrachtgevers.

Wat doen we?

Wat?

Polyvalent publiek en privaat

We hebben een ruime ervaring en expertise in het ontwerpen van kaaimuren langs rivieren, kanalen en in havens, landhoofden voor bruggen, tunnels, piperacks en grote industriële constructies en technieken voor energieopwekking, afvalbehandeling of waterzuivering. In publieke projecten werken we als technisch ondersteunend bureau voor de uitvoerende aannemer.

Van a tot z

In private projecten bieden we de klant het totaalplaatje aan, van vergunningsfase tot oplevering. We werken nauw samen met Stranger architects & engineers, die het projectmanagement verzorgt en verantwoordelijk is voor de vergunningen. Eens de vergunning behaald, maken we een meetstaat en technisch lastenboek op om de uitvoering te kunnen aanbesteden. Daarna maken we de uitvoeringsplannen, volgen we de werf op en staan de klant bij de oplevering bij.

Minimum aan materialen

Projecten van deze omvang vereisen grote hoeveelheden materiaal. Zelfs vóór de recente stijging van de grondstofprijzen zat het al in ons DNA om de duurzame kaart te trekken. We streven daarbij enerzijds naar een optimaal evenwicht tussen de sterkte en efficiëntie van de structuren. Anderzijds zoeken we steeds de meest kostenoptimale oplossing voor de opdrachtgever, zowel op de korte als op de lange termijn.

Hoe pakken we dit aan?

Hoe?

Interdisciplinair

Bij het ontwerpen van industriële technische installaties werken we intern nauw samen met de afdeling Industrial MEP bij BM Engineering en met externe – vaak ook internationale – andere bouwpartners. Door zo vroeg mogelijk in het proces betrokken te zijn, kunnen we eventuele zwakke plekken in het project op tijd achterhalen en aanpakken.

Revit & Civil 3D

Bij complexe en grootschalige projecten is doorgedreven BIM-integratie een grote troef. Zo kunnen we ons ontwerp afstemmen op naburige installaties en structuren, en ook met externe installaties. We modeleren niet alleen de structuren en installaties, maar ook de omgevingsaanleg. Daarvoor maken we gebruik van Revit en Civil 3D.

Rationele blik

We houden een klare kijk op het totaalplaatje van het project, over onze eigen opdracht heen en zonder daarbij de detaillering uit het oog te verliezen. Door kritisch en rationeel na te denken over de noden en vragen van de klant, kunnen we daarop steeds de best passende antwoorden formuleren.

De VOORDELEN van onze aanpak

  • Door onze up-to-date kennis van reken- én tekensoftware kunnen we de klant een totaaloplossing aanbieden.
     
  • In nauwe samenwerking met de klant bieden we oplossingen voor enkele van de grootste uitdagingen van deze tijd.
     
  • Een grote waaier aan uitdagende referentieprojecten toont aan dat we van alle markten thuis zijn.
     

 

De experts

Wie?

Dagelijks aanwezig op de werkvloer, en met hun complementaire kennis en ruime ervaring in diverse projecten, zijn onze experten de vlot aanspreekbare schakel tussen onze backoffice en uw project.

Steven Vanpoucke
BU Director Civil - Partner
sv@stranger-ae.be

Referenties

OOK VOOR DEZE KLANTEN
GINGEN WE DE EXTRA MILE

“Bij complexe en grootschalige projecten is onze doorgedreven BIM-integratie een grote troef.”

Steven Vanpoucke
BU Director Civil - Partner

Keynote over Civil Works?

Organiseert u een themadag of evenement waar de civiele projecten van de toekomst centraal staan, en bent u hiervoor nog op zoek naar sprekers? Geen theoretici met abstracte uiteenzettingen, maar experten die dagdagelijkse praktijkervaring hebben en de materie op het niveau van de doelgroep op een boeiende manier kunnen brengen? Contacteer ons!

Case

Scheepsdalebrug

Stabiliteit kaaimuren - Ondergrondse machinekamers en funderingen voor de nieuwe rolbasculebrug.

Contacteer ons

Stuur ons via het formulier hieronder een bericht en we komen zo snel mogelijk bij jou terug.

Kies je service
Ik ga akkoord met het privacybeleid.

Steven Beirinckx
CEO - Managing partner
sb@bmengineering.be

Steven Vanpoucke
BU Director Civil - Partner
sv@stranger-ae.be

BM Engineering Hoofdkantoor

Beneluxlaan 1A
8500 Kortrijk
tel +32(0)56 28 26 20
info@bmengineering.be