Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sectoren

Industry

Industriële bouwprojecten zijn op meerdere vlakken uitgebreider en complexer dan reguliere projecten. Dit vereist specifieke expertise en ervaring, die we door ons multidisciplinair aanbod op het vlak van engineering – stabiliteit, industrial MEP en civiele werken – als een onestopshop aan ambitieuze industriële bedrijven aanbieden. Zo werken we efficiënter en dus sneller. Maar ook voor elk deelaspect in het bouwproces kunnen we in efficiënt overleg met andere bouwpartners een belangrijke meerwaarde betekenen.

Wat doen we?

Wat?

Uitdagende projecten

We zijn een cruciale schakel in grootschalige complexe projecten, van (volautomatische) logistieke hallen tot productielijnen/-gebouwen met specifieke noden, en dit in diverse sectoren van de industrie, van voeding, (waste to) energy en maakindustrie tot de chemische industrie. We zorgen voor technische en financiële optimalisaties van het project, en houden daarbij rekening met de wensen van de opdrachtgever en de bijhorende opgelegde standaarden en wetgevingen. We grijpen alle uitdagingen aan om te komen tot de meest optimale, economische en ecologische oplossing.

Polyvalent aanbod

We evalueren de globale visie van de opdrachtgever en sturen bij waar nodig. Op structureel vlak optimaliseren we het gebouw in functie van mogelijke uitbreidbaarheid naar de toekomst toe. We integreren hierin ook secundaire structuren, zoals piperacks, onderhoudsplatformen en ondersteuningen voor machinelijnen en apparatuur. Industrial MEP ontwerpt alle gebouw en/of proces gebonden en sectorspecifieke gesofisticeerde technieken. Civil engineering zet in op specifieke bouwwerken (zoals tankenparken), omgevingsaanleg met rioleringen en waterbuffering, piperacks over een volledige site en detailstudies voor bv. bewegende vloeren in proceshallen.

Duurzaam en flexibel

We focussen op de duurzaamheid van een project in al zijn facetten, van CO2-reductie of -neutraliteit over bouwwijze en gebruikte materialen tot energieverbruik en -hergebruik. We doen niet aan greenwashing maar staven en documenteren alles volgens de ESG-richtlijnen. Met een masterplan kijken we verder dan de noden van vandaag en houden we ook al rekening met toekomstige uitbreidingen of aanpassingen. Elke detailfase van een project wordt ook afgetoetst en geoptimaliseerd in functie van het geheel.

Hoe pakken we dit aan?

Hoe?

Durven ‘tegen-denken’

Opdrachtgevers hebben niet alleen dromen, maar vaak ook al concrete ideeën van hoe ze die dromen kunnen realiseren. Wij denken graag mee, maar durven ook ‘tegen-denken’. Door uit onze ruime ervaring en expertise met andere projecten te putten, én door de vinger aan de pols van de nieuwste evoluties te houden, stellen we vaak oplossingen voor die nog performanter, budgetvriendelijker, flexibeler of duurzamer zijn dan die eerste ideeën. Zo kan de opdrachtgever uit een breder palet aan mogelijkheden de juiste keuze(s) maken.

Interdisciplinair, intern en/of extern

Onze afdelingen stabiliteit, Industrial MEP en civil engineering werken intern nauw samen. In combinatie met een doorgedreven BIM-aanpak zorgt dit voor een snelle(re) en efficiënte afstemming van de diverse ontwerp- en uitvoeringsfacetten. Eventueel aangevuld met onze partner in technische industriële architectuur creëren we ook een vlotte samenhang tussen onze inhouse engineering en externe spelers die zorgen voor onder meer de bouw van productielijnen of magazijnsystemen. Anderzijds is het ook mogelijk dat een of meerdere afzonderlijke services bij BM Engineering efficiënt samenwerken met externe bouwpartners die door de opdrachtgever zijn vastgelegd. Onze focus blijft altijd liggen op het behalen van het beste resultaat voor de klant.

Ontzorgen en gericht informeren

We doen er alles aan om de opdrachtgever op technisch vlak te ontzorgen. Tegelijk zorgen we wel dat hij doorheen het ontwerp- en bouwproces voortdurend op de hoogte blijft om mogelijke feedback en input te geven die tot het beste resultaat leidt. We gaan daadgericht te werk en scheiden hoofd- van bijzaak om de klant gerichte info te geven. Ons SPOC (single point of contact) voor de klant leidt intern en/of extern het project in goede banen en communiceert zowel intern als met de diverse externe partners. 

De VOORDELEN van onze aanpak

  • Ons advies is onafhankelijk, en vanuit een proactieve en flexibele houding spelen we maximaal in op de uitdagingen van het project.
     
  • Door efficiënt intern overleg bewaken we zowel de details als het totaalplaatje en heeft de klant slechts 1 aanspreekpunt nodig.
     
  • Door onze multidisciplinaire kennis en ervaring optimaliseren we het project zowel op het vlak van timing en kosten als van techniciteit.
     
De experts

Wie?

Dagelijks aanwezig op de werkvloer, en met hun complementaire kennis en ruime ervaring in diverse projecten, zijn onze experten de vlot aanspreekbare schakel tussen onze backoffice en uw project.

Alexander Demuynck
BU Director Industrial MEP - Partner
ad@bmengineering.be

Steven Vanpoucke
BU Director Civil - Partner
sv@stranger-ae.be

Stijn Lammertijn
BU Director Structural - Partner
sl@bmengineering.be

Referenties

OOK VOOR DEZE KLANTEN
GINGEN WE DE EXTRA MILE

“In deze grootschalige, uitdagende en complexe projecten gebruiken we al onze opgebouwde expertise om te komen tot de meest optimale, economische en ecologische oplossing.”

Alexander Demuynck
BU Director Industrial MEP - Partner

Keynote over industrial MEP?

Organiseert u een themadag of evenement waar industrial MEP centraal staat, en bent u hiervoor nog op zoek naar sprekers? Geen theoretici met abstracte uiteenzettingen, maar experten die dagdagelijkse praktijkervaring hebben en de materie op het niveau van de doelgroep op een boeiende manier kunnen brengen? Contacteer ons!

Case

Brouwerij St Sixtus

Project 1 = Botterlarij; bebouwde opp. 670m². Project 2 = Nagisting en overkoepelende structuur(warme kamers); bebouwde opp. 733m². Project 3 = in ontwerp.

Contacteer ons

Stuur ons via het formulier hieronder een bericht en we komen zo snel mogelijk bij jou terug.

Kies je service
Ik ga akkoord met het privacybeleid.

Steven Beirinckx
CEO - Managing partner
sb@bmengineering.be

Alexander Demuynck
BU Director Industrial MEP - Partner
ad@bmengineering.be

Steven Vanpoucke
BU Director Civil - Partner
sv@stranger-ae.be

Stijn Lammertijn
BU Director Structural - Partner
sl@bmengineering.be

BM Engineering Hoofdkantoor

Beneluxlaan 1A
8500 Kortrijk
tel +32(0)56 28 26 20
info@bmengineering.be