Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Civil Engineering

ECONOMISCH EN VOORUITZIEND

Studiebureel Stranger part of BM Engineering Group

BM Engineering heeft een jarenlange expertise in het ontwerpen van civiele constructies en installaties, en in havengebonden projecten in Vlaanderen en Nederland. We combineren daarbij duurzaam materiaalgebruik met flexibiliteit voor toekomstige evoluties. 

Wat?

Wat doen we?

Onshore

In de civiele projecten ontwerpen we kaaimuren langs rivieren, kanalen en in havens, landhoofden voor bruggen en tunnels, parken met opslagtanks en steigers in diverse havens. Ook piperacks die de verbinding maken tussen offshore en onshore, en complexe industriële constructies voor energieopwekking, afvalbehandeling of waterzuivering behoren tot onze expertise

Offshore

In de havengebonden projecten in binnen- en buitenland ontwerpen we steigers en nautische infrastructuur zoals dukdalven, meerpalen, remwerken en crash barriers om zee- en binnenschepen te laten aan- en afmeren. Aan de hand van aanmeeranalyses met gespecialiseerde software bepalen we de precieze locatie van de meerpalen en berekenen we de troskrachten.

Ruime portfolio

We werkten de voorbije decennia mee aan projecten in uiteenlopende sectoren, van diverse omvang en met telkens andere wet- en regelgeving. Dat levert een enorme expertise op en kruisbestuivingen zorgen voor extra meerwaarde. Dat we zowel water- als landgebonden projecten ontwierpen, is een bijkomende troef.

Hoe?

Hoe pakken we dit aan?

Duurzaam en toekomstgericht

We vertrekken bij elk project van de noden van de klant, maar denken graag mee en zelfs ‘tegen’. Als we vanuit onze ruime ervaring en expertise oplossingen vinden die minder grondstoffen nodig hebben – en dus niet alleen duurzamer maar ook goedkoper zijn – of die vandaag al kunnen anticiperen op uitbreidingsnoden in de toekomst, dan stellen we die graag voor.

Persoonlijk en actiegericht

Projecten worden altijd opgevolgd door één leidende projectingenieur die het project door en door kent en in eigen huis voor een efficiënte werkverdeling zorgt. De klant heeft slechts één aanspreekpunt, wat de persoonlijke relatie bevordert. Snelle interne communicatielijnen en een open dialoog met de klant zorgen voor een vlotte informatiedoorstroming en een proactieve aanpak.

Digitaal sterk

BM Engineering is steeds een voortrekker in het inzetten van digitalisering om processen efficiënter en projecten continu beter te maken. Ook in onze civiele projecten gebruiken we 3D-modelling en BIM-coördinatie om fouten vroegtijdig te elimineren en de ontwerpen van diverse bouwpartners optimaal af te stemmen. Geavanceerde analysetechnieken brengen de kwaliteit naar een nog hoger niveau.

De VOORDELEN van onze aanpak

  • We bundelen expertise over infrastructuur, maritieme en civiele technieken in functie van duurzame oplossingen.
     
  • Met een open en transparante aanpak garanderen we van A tot Z een duurzaam kwaliteitsproject
     
  • Onze integrale ontwerpbenadering zorgt voor breed gedragen totaaloplossingen op maat van de klant. 
     

 

De experts

Wie?

Dagelijks aanwezig op de werkvloer, en met hun complementaire kennis en ruime ervaring in diverse projecten, zijn onze experten de vlot aanspreekbare schakel tussen onze backoffice en uw project.

Steven Vanpoucke
BU Director Civil - Partner
sv@stranger-ae.be

“In onze civiele projecten gebruiken we 3D-modelling en BIM-coördinatie om fouten vroegtijdig te elimineren en de ontwerpen van diverse bouwpartners optimaal af te stemmen.”

Steven Vanpoucke
BU Director Civil - Partner

Keynote over civil engineering?

Organiseert u een themadag of evenement waar civiele projecten centraal staan, en bent u hiervoor nog op zoek naar sprekers? Geen theoretici met abstracte uiteenzettingen, maar experten die dagdagelijkse praktijkervaring hebben en de materie op het niveau van de doelgroep op een boeiende manier kunnen brengen? Contacteer ons!

CONTACTEER ONS

Stuur ons via het formulier hieronder een bericht en we komen zo snel mogelijk bij jou terug.

Kies je service
Ik ga akkoord met het privacybeleid.

Steven Beirinckx
CEO - Managing partner
sb@bmengineering.be

Steven Vanpoucke
BU Director Civil - Partner
sv@stranger-ae.be

BM Engineering Hoofdkantoor

Beneluxlaan 1A
8500 Kortrijk
tel +32(0)56 28 26 20
info@bmengineering.be