Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Building Services

SLIMME EN DUURZAME OPLOSSINGEN

In de wereld van de gebouwtechnieken zijn twee tendensen onomkeerbaar: het streven naar duurzaamheid en de digitalisering. BM Engineering ontwerpt technieken die de architectuur van een gebouw niet in de weg zitten maar net versterken. We zoeken creatieve en slimme oplossingen om ons steentje bij te dragen aan de fossielvrije wereld van de toekomst. En we blijven altijd onze focus houden op het échte doel: de gebruiker die een hoog comfort verwacht aan een haalbare prijs en met groot gebruiksgemak.

Wat?

Wat doen we?

Duurzaam maar niet onnodig duur

Iedereen in de bouwwereld heeft vandaag de mond vol van duurzaamheid, maar wij weten uit honderden projecten in uiteenlopende sectoren wat écht werkt en wat niet. Welke technologie heeft in het verleden zijn duurzame waarde bewezen  en wat zijn de innovatieve technieken voor een betrouwbare toekomst? We adviseren de beste oplossing op basis van de locatie, en van de comfort- en financiële doelen van de klant. Door slim te engineeren, bieden we vaak antwoorden die een stuk voordeliger uitkomen dan de nieuwste hype of de zogenaamde ‘must haves’.

Doorgedreven digitalisering

Zowel in residentiële settings als in kantoren, zorg- en schoolgebouwen zet de digitalisering zich steeds verder. Enerzijds zijn er smart buildings die door het monitoren van de aanwezigheid van de gebruikers en door het slim op elkaar afstemmen van de diverse technieken het energieverbruik gevoelig kunnen reduceren. Anderzijds zijn er tal van digitale toepassingen die het gebruiksgemak, de veiligheid en het comfort van de gebruiker van een gebouw verhogen, zoals toegangscontrole, camerabewaking, het traceren van mensen, doorgedreven telefonie,… Wij zorgen voor future proof en zo eenvoudig mogelijk te gebruiken installaties.

Vinger aan de pols

Bij BM Engineering blijven we permanent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in wetgeving, EPB-regelgeving en normering. De evoluties zijn enorm en de veranderingen gaan snel. Daarom vinden we het belangrijk om de bouwheer bij te staan met betrouwbaar advies om technieken te kunnen kiezen die zowel op de korte als de lange termijn de grootste meerwaarde leveren, zowel op het vlak van duurzaamheid als comfort.

Hoe?

Hoe pakken we dit aan?

Inpassen in ruimere visie

Elke site heeft unieke karakteristieken die het vertrekpunt vormen voor een project. De geografische ligging van de site, de oriëntatie en de ruimtelijke visie van de architect en bouwheer hebben een impact op de technische installaties. Onze engineering brengt de verschillende invalshoeken samen in een coherent, goed functionerend en duurzaam geheel.

Alle energiebronnen aanspreken

Naast ondertussen voor de hand liggende technieken als warmtepompen en geothermie gaan we in de buurt van de site ook op zoek naar mogelijke alternatieve energieopwekkers. In recente projecten deden we kennis en ervaring op in het gebruik van riothermie, aquathermie en hybride installaties om het aandeel hernieuwbare energie in projecten te maximaliseren.

Rationaliseren

Een grote sterkte van BM Engineering is dat we op alle vlakken zoeken naar rationalisaties die de kostprijs kunnen drukken zonder de kwaliteit, de veiligheid en het gebruiksgemak in het gedrang te brengen. Zeker in dit soort projecten, waar het gaat over grote volumes en hoge bedragen, maken we hier letterlijk het verschil. Dit doen we zowel met efficiëntere oplossingen op het vlak van stabiliteit als met technische installaties die het best aansluiten bij de noden en wensen van de gebruikers en beheerders.

De VOORDELEN van onze aanpak

  • We ontwerpen duurzame energieconcepten met een economisch kostenplaatje en maximaal comfort.   
     
  • Ook bij de meest complexe installaties zorgen we ervoor dat ze makkelijk zijn in dagelijks gebruik.
     
  • Door onze ervaring kunnen we snel ideeën en concrete plannen financieel aftoetsen  
     

 

De experts

Wie?

Dagelijks aanwezig op de werkvloer, en met hun complementaire kennis en ruime ervaring in diverse projecten, zijn onze experten de vlot aanspreekbare schakel tussen onze backoffice en uw project.

Hanne Ledure
BU Director Building Services - Partner
hl@bmengineering.be

“We ontwerpen duurzame technische installaties die de architectuur van een gebouw eer aandoen, een hoog woon- en werkcomfort leveren en eenvoudig zijn in het dagdagelijks gebruik.”

Hanne Ledure
BU Director Building Services - Partner

Keynote over technieken?

Organiseert u een themadag of evenement waar duurzame en doordachte technieken centraal staan, en bent u hiervoor nog op zoek naar sprekers? Geen theoretici met abstracte uiteenzettingen, maar experten die dagdagelijkse praktijkervaring hebben en de materie op het niveau van de doelgroep op een boeiende manier kunnen brengen? Contacteer ons!

CONTACTEER ONS

Stuur ons via het formulier hieronder een bericht en we komen zo snel mogelijk bij jou terug.

Kies je service
Ik ga akkoord met het privacybeleid.

Steven Beirinckx
CEO - Managing partner
sb@bmengineering.be

Hanne Ledure
BU Director Building Services - Partner
hl@bmengineering.be

BM Engineering Hoofdkantoor

Beneluxlaan 1A
8500 Kortrijk
tel +32(0)56 28 26 20
info@bmengineering.be