Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Stabiliteit

INTELLIGENTE EN ECONOMISCHE CONSTRUCTIES

BM Engineering heeft ervaring met stabiliteit en structuren, al meer dan 60 jaar lang. Dat we ons denk- en ontwerpwerk intern efficiënt kunnen afstemmen met de ingenieurs technieken in een project, geeft ons een voorsprong. Dat we dit combineren met ver doorgedreven digitalisering, nog méér. Een geruststellend en stevig fundament voor alle opdrachtgevers.

Wat?

Wat doen we?

Alle materialen – alle sectoren

De creativiteit van de architect zetten we om in een ontwerp dat in de praktijk gerealiseerd kan worden. We maken stabiliteitsstudies van de funderingen en van constructies in beton, staal, hout, en dit in alle sectoren, van residentieel wonen over werken op kantoor tot industriële projecten. 

Duurzaam en flexibel

We streven altijd naar de meest eenvoudige en logische structuur. Daarbij houden we rekening met de ruimtelijke en architecturale eisen van het gebouw, én met de economische kant door te ontwerpen met een minimale hoeveelheid materiaal. Duurzaamheid zit echter ook in een flexibel ontworpen basisstructuur, die toelaat om in de toekomst ruimtes aan te passen en/of een andere bestemming te geven.

Integratie met andere disciplines

Bij BM Engineering zijn we het gewoon om intensief samen te werken met andere disciplines, zoals Building Services, Industrial MEP of civil engineering. Dat doen we in eigen huis, als de bouwheer kiest voor een geïntegreerde aanpak die zorgt voor tijds- en efficiëntiewinst. Maar het kan ook in nauw overleg met externe bouwpartners die door de bouwheer zijn aangesteld.

Hoe?

Hoe pakken we dit aan?

De meerwaarde van digitalisering

Zo goed als alle projecten waaraan we meewerken, bouwen we driedimensionaal op in Revit. We gebruiken BIM om het volledige project van predesign tot detailled design volgens het principe van de ‘digital twin’ te ontwerpen. Uit het BIM-model kunnen we automatisch meetstaten aanmaken. Ook alle coördinatie en in-/output met andere disciplines gebeurt via het 3D-model.

Krachten bundelen om snel te beslissen

BM Engineering mag dan al een uitgebreid team met uiteenlopende expertise hebben, onze projectingenieurs doen voor hun projecten zowel de berekeningen als de werfopvolging zelf. Dat zorgt ervoor dat we altijd goed het overzicht behouden en zodat snel beslissen tijdens (werf)vergaderingen mogelijk is.

Persoonlijk contact

Bij BM Engineering is er geen hiërarchie die vertragend werkt. Onze medewerkers staan rechtstreeks in contact met de bouwpartners, wat zorgt voor een snelle informatiedoorstroming in twee richtingen, en een persoonlijke aanpak.

De voordelen van onze aanpak

  • Actiegerichte aanpak voor een snel én degelijk onderbouwd antwoord op je vragen.
     
  • Multifuntionaliteit: een geïntegreerde aanpak van stabiliteit en technieken is mogelijk.
     
  • Meer dan 60 jaar ervaring in de meest uiteenlopende stabiliteitsprojecten, van residentieel tot zware industrie.
     
De experts

Wie?

Dagelijks aanwezig op de werkvloer, en met hun complementaire kennis en ruime ervaring in diverse projecten, zijn onze experten de vlot aanspreekbare schakel tussen onze backoffice en uw project.

Stijn Lammertijn
BU Director Structural - Partner
sl@bmengineering.be

“Doordat onze projectingenieurs zélf de berekeningen en de werfopvolging voor hun projecten doen, houden ze altijd een goed overzicht en maken ze snel beslissen tijdens (werf)vergaderingen mogelijk.”

Stijn Lammertijn
BU Director Structural - Partner

Keynote over stabiliteit?

Organiseert u een themadag of evenement waar stabiele en duurzame constructies centraal staan, en bent u hiervoor nog op zoek naar sprekers? Geen theoretici met abstracte uiteenzettingen, maar experten die dagdagelijkse praktijkervaring hebben en de materie op het niveau van de doelgroep op een boeiende manier kunnen brengen? Contacteer ons!

Contacteer ons

Stuur ons via het formulier hieronder een bericht en we komen zo snel mogelijk bij jou terug.

Kies je service
Ik ga akkoord met het privacybeleid.

Steven Beirinckx
CEO - Managing partner
sb@bmengineering.be

Stijn Lammertijn
BU Director Structural - Partner
sl@bmengineering.be

BM Engineering Hoofdkantoor

Beneluxlaan 1A
8500 Kortrijk
tel +32(0)56 28 26 20
info@bmengineering.be