Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sectoren

Office & Commercial

Moderne kantoorgebouwen, retailpanden en welness- en sportfaciliteiten moeten op diverse vlakken een meerwaarde bieden. De gebruiker wil in een aantrekkelijke, aangename en stimulerende omgeving kunnen vertoeven, met een structuur die ruimte biedt voor flexibele indelingen, en technieken die niet storen op het vlak van geluid, licht of (gevoels)temperatuur. De beheerder wil een optimaal rendement op zijn investering en een zo zorgeloos mogelijke uitbating. Wij bewaken dat evenwicht en bieden bovendien een totaalpakket aan dienstverlening voor de volledige levensduur van de installaties.

Wat doen we?

Wat?

Gedurfde architectuur

Een kantoor is voor een bedrijf steeds vaker een statement en een visitekaartje. Logisch dat men dan ook in de architectuur gedurfdere keuzes maakt. Dat die keuzes het samenspel tussen stabiliteit en technieken vaak op de proef stellen, vinden wij niet erg. Integendeel, wij houden ervan uitgedaagd te worden en creatieve oplossingen te bedenken die het ontwerp van de architect helemaal tot zijn recht laat komen. Ook in andere commerciële gebouwen bieden wij op dat vlak een duidelijke meerwaarde.

Focus op flexibiliteit

Zowel in kantoren als in andere commerciële infrastructuur is flexibiliteit en het combineren van diverse gebruiksvormen steeds meer de norm geworden. De invulling kan in de toekomst dan ook op een andere manier gebeuren. Daarom maken we in de technieken steeds een onderscheid tussen een sterke centrale basisduurzame opwekkers van warmte, koude, elektriciteit,… – en een flexibele decentrale afgifte – klimaatplafonds, convectoren, verlichtingsarmaturen, dataconnecties,… – die mee-evolueert met de veranderende wensen van de gebruikers. Uiteraard maakt ook het ontwerp van de stabiliteit deze flexibele invulling mee mogelijk.

Installaties die performant blijven

Complexe installaties moeten zorgvuldig beheerd worden om ook op langere termijn een optimaal rendement te halen. Wij laten de klant niet in de steek wanneer het project is opgeleverd, maar begeleiden hem gedurende de volledige levensduur van de installatie. We leveren SLA-contracten af voor continu beheer en doen aan permanente dataverzameling waardoor we een goed beeld hebben van de energiestromen en proactief kunnen ingrijpen voor onderhoud of aanpassingen aan de instellingen.

Hoe pakken we dit aan?

Hoe?

Doorgedreven BIM-aanpak

Door in BIM een digital twin te maken van het gebouw en er alle relevante data over de structuur en de technieken aan te koppelen, creëren we op diverse manieren een meerwaarde. Zo laat dit toe om in een heel vroege fase van het project al gedetailleerde ramingen te kunnen maken en variaties in het ontwerp toe te laten, inclusief de onmiddellijke impact op het budget en bouwkundige gevolgen. Daarnaast zorgt het voor een efficiënte afstemming van de bouwpartners in zowel de ontwerp- als uitvoeringsfase. En ook na de oplevering kan het BIM-model bij uitbating nuttig zijn voor onderhoud en aanpassingen aan structuren en installaties, en als basis dienen voor latere renovaties.

Van TCO tot certificering

De waarde van kantoren en andere commerciële gebouwen blijft niet beperkt tot de kostprijs van de installatie. De total cost of ownership (TCO) omvat daarnaast ook de facilitaire kost (onderhoud en herstellingen) en de energiekost in de uitbatingsfase. En zelfs de keuzes die op het einde van de levensduur worden gemaakt (ontmanteling en/of (gedeeltelijk) hergebruik) kunnen in rekening worden gebracht. Wij onderbouwen de ideeën van de bouwheer met een gestructureerde en transparante analyse die het mogelijk maakt om doordacht te kiezen. We maken ook deelstudies voor BREEAM, WELL en andere certificeringsprogramma’s die steeds vaker nodig zijn om de marktwaarde van kantoor- en commercieel vastgoed op peil te houden of te verhogen.

Daadkrachtig en teamgericht

Bij BM Engineering maken we grondige analyses, maar blijven we niet in ‘de studiefase’ zitten. Door onze jarenlange en sectorbrede ervaring zien we snel de essentie. We komen graag ter zake om resultaten te boeken en projecten binnen de vooropgestelde termijn te kunnen opleveren. Daarbij besteden we ook veel aandacht aan samenwerking, zowel tussen de teams van onze diverse disciplines in eigen huis als met alle externe bouwpartners en stakeholders die bij een project betrokken zijn.

De VOORDELEN van onze aanpak

  • Onze oplossingen zijn zowel op het vlak van comfort als rendabiliteit optimaal.
     
  • Onze BIM-integratie zorgt voor een sneller en kostenbewuster resultaat.
     
  • We bieden een totaalpakket voor de volledige levensduur van de installaties.
     

 

De experts

Wie?

Dagelijks aanwezig op de werkvloer, en met hun complementaire kennis en ruime ervaring in diverse projecten, zijn onze experten de vlot aanspreekbare schakel tussen onze backoffice en uw project.

Steven Beirinckx
CEO - Managing partner
sb@bmengineering.be

Hanne Ledure
BU Director Building Services - Partner
hl@bmengineering.be

Stijn Lammertijn
BU Director Structural - Partner
sl@bmengineering.be

Referenties

OOK VOOR DEZE KLANTEN
GINGEN WE DE EXTRA MILE

“We bewaken het evenwicht tussen een aantrekkelijke, aangename en stimulerende omgeving voor de gebruiker, en optimaal rendement en een zorgeloze uitbating voor de beheerder.”

Steven Beirinckx
CEO - Managing partner

Keynote over kantoren en commerciële gebouwen?

Organiseert u een themadag of evenement waar het kantoor van de toekomst centraal staat, en bent u hiervoor nog op zoek naar sprekers? Geen theoretici met abstracte uiteenzettingen, maar experten die dagdagelijkse praktijkervaring hebben en de materie op het niveau van de doelgroep op een boeiende manier kunnen brengen? Contacteer ons!

Contacteer ons

Stuur ons via het formulier hieronder een bericht en we komen zo snel mogelijk bij jou terug.

Kies je service
Ik ga akkoord met het privacybeleid.

Steven Beirinckx
CEO - Managing partner
sb@bmengineering.be

Hanne Ledure
BU Director Building Services - Partner
hl@bmengineering.be

Stijn Lammertijn
BU Director Structural - Partner
sl@bmengineering.be

BM Engineering Hoofdkantoor

Beneluxlaan 1A
8500 Kortrijk
tel +32(0)56 28 26 20
info@bmengineering.be