Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sectoren

Care & education

Gebouwen en sites in de zorg en het onderwijs zijn per definitie grootschalig en hebben een grote nood aan energie. Duurzame installaties zijn in dit soort projecten dus zeker een must. Maar betrouwbaarheid, veiligheid en een eenvoudige bediening van de technieken zijn minstens even belangrijk. Daarom zetten we in op technieken die hun kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak al in diverse andere projecten hebben bewezen.

Wat doen we?

Wat?

Rationaliseren

Een grote sterkte van BM Engineering is dat we op alle vlakken zoeken naar rationalisaties die de kostprijs kunnen drukken zonder de kwaliteit, de veiligheid en het gebruiksgemak in het gedrang te brengen. Zeker in dit soort projecten, waar het gaat over grote volumes en hoge bedragen, maken we hier letterlijk het verschil. Dit doen we zowel met efficiëntere oplossingen op het vlak van stabiliteit als met technische installaties die het best aansluiten bij de noden en wensen van de gebruikers en beheerders.

Smart buildings

Als de laatste die de klas verlaat het licht vergeet uit te doen, is dat geen drama maar alleen wat minder gunstig voor de energierekening. Maar als in een zorginstelling een alarm van iemand die zich niet goed voelt niet doorkomt, kan dat voor levensbedreigende situaties zorgen. Smart buildings met slimme ontzorgende technieken en betrouwbare datastromen koppelen optimaal leef- en werkcomfort aan duurzaam energiebeheer.

Doorgedreven gebouwbeheersystemen

Grote gebouwen en sites hebben complexe installaties die enkel met een doorgedreven gebouwbeheersysteem makkelijk te managen zijn. Het zorgt voor een goede afstemming tussen de diverse technieken, en verzamelt data die zowel voor onderhoud, beheer als (toekomstige) investeringen nuttige informatie bevatten.

Hoe pakken we dit aan?

Hoe?

Inzetten op gebruiksgemak

Zowel in de zorg als in het onderwijs is er geen overschot aan personeel. Wie er werkt, wil zich voluit kunnen richten op de kerntaken. De technieken in het gebouw moeten die missie bijna op een ‘onzichtbare’ manier ondersteunen, hoe uitgebreid, divers en complex ze achter de schermen ook mogen zijn. Daarom hechten we altijd groot belang aan alle technieken achter de schermen aan mekaar koppelen en efficiënt doen werken, en aan eenvoudige userinterfaces die het dagelijks gebruik gemakkelijk maken.

Integratie in architectuur

Gebruiksgemak is ook vaak gekoppeld aan de integratie van de technieken in de architectuur van het gebouw. Van in het begin van het project bekijken we in samenspraak met de architect hoe we de complexe en uitgebreide technieken kunnen doen passen in de stijl van het ontwerp van het gebouw – van strak en industrieel tot superhuiselijk – zodat we enerzijds de visie van de architect versterken en anderzijds volledig voldoen aan de comforteisen van de gebruiker.

Aandacht voor thermisch comfort

Zowel in een zorgomgeving als in het onderwijs is thermisch comfort een belangrijke vereiste. Een constante aangename temperatuur voor bewoners, gebruikers en medewerkers, en dit in alle seizoenen, is een must. Daarom zetten we in op technieken die enerzijds hun efficiëntie bewezen hebben – en daardoor zeker onderhoudsvriendelijk en betrouwbaar zijn – en anderzijds robuust genoeg om een lange levensduur te hebben. 

De VOORDELEN van onze aanpak

  • We werken proactief en komen op de opstartvergadering al goed voorbereid rond de tafel zitten. 
     
  • We kunnen intern snel een team samenstellen om direct in actie te schieten. 
     
  • Onze ervaring laat toe om de haalbaarheid en het kostenplaatje van de eerste plannen snel in te schatten.    
     

 

De experts

Wie?

Dagelijks aanwezig op de werkvloer, en met hun complementaire kennis en ruime ervaring in diverse projecten, zijn onze experten de vlot aanspreekbare schakel tussen onze backoffice en uw project.

Hanne Ledure
BU Director Building Services - Partner
hl@bmengineering.be

Stijn Lammertijn
BU Director Structural - Partner
sl@bmengineering.be

Referenties

OOK VOOR DEZE KLANTEN
GINGEN WE DE EXTRA MILE

“We doen de technieken achter de schermen efficiënt werken en zorgen er met eenvoudige userinterfaces voor dat medewerkers zich voluit op hun kerntaken kunnen richten.”

Hanne Ledure
BU Director Building Services - Partner

Keynote over gezondheidszorg en onderwijs?

Organiseert u een themadag of evenement waar het kantoor van de toekomst centraal staat, en bent u hiervoor nog op zoek naar sprekers? Geen theoretici met abstracte uiteenzettingen, maar experten die dagdagelijkse praktijkervaring hebben en de materie op het niveau van de doelgroep op een boeiende manier kunnen brengen? Contacteer ons!

Contacteer ons

Stuur ons via het formulier hieronder een bericht en we komen zo snel mogelijk bij jou terug.

Kies je service
Ik ga akkoord met het privacybeleid.

Steven Beirinckx
CEO - Managing partner
sb@bmengineering.be

Hanne Ledure
BU Director Building Services - Partner
hl@bmengineering.be

Stijn Lammertijn
BU Director Structural - Partner
sl@bmengineering.be

BM Engineering Hoofdkantoor

Beneluxlaan 1A
8500 Kortrijk
tel +32(0)56 28 26 20
info@bmengineering.be