Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Case

La Rive - La Réserve II

Datum

2017-2019

Architect

EL Architects - Kortrijk

Budget

Totaal ruwbouw: 10.383.000,00 EUR excl. BTW en erelonen

Code

16.079

Client

Compagnie het Zoute NV

Vastgoedontwikkelaar Compagnie Het Zoute is van start gegaan met de bouw van het prestigieus project La Rive | La Réserve fase II. De 88 luxeappartementen werden ontworpen met de gerenommeerde architect EL-Architects, Luc Declercq. Compagnie Het Zoute draagt kwaliteit hoog in het vaandel. De tijdloze architectuur, de duurzame materialen, de zorgvuldige aangelegde binnentuin, de energiebeheersing en de akoestiek werden allemaal in overeenstemming gebracht. La Rive geniet van een uitzonderlijke ligging, zijn ruime terrassen kijken uit over het rustige Zegemeer of het Casino. 

BM Engineering coördineert alle bouwaspecten van het prestigieus project La Rive. BM Engineering is verantwoordelijk voor de studies stabiliteit, speciale technieken, infrastructuurwerken, EPB en akoestiek.

Om het grootschalig project La Rive in vlotte banen te kunnen leiden is er een geïntegreerde aanpak nodig. De coördinatie van de hoofd- en onderaannemers van al die disciplines gebeurt in samenspraak met de architect in een geïntegreerd BIM-model. Risico’s en oplossingen in een vroeg stadium worden gecommuniceerd met de bouwheer Compagnie Het Zoute, die daarmee voldoende geïnformeerd is om de juiste keuzes te kunnen maken. Op basis van het BIM-model werden bouwplannen gemaakt die bijzonder gedetailleerd zijn – level of detail LOD 300, later verfijnd naar LOD 350. De aannemer uitvoering kon daarna vanuit dit virtueel model van het gebouw de verdere uitvoeringsplannen, -methodieken, vorderingsstaten en technische ondersteuning halen.

Voor het prestigieus project La Rive werd er beslist om een stap verder gegaan. Aangezien er een zeer hoge afwerkingsgraad vereist is werden daarbij niet alleen de inplanting en de architectuur, maar ook aan de energiebeheersing en de akoestiek bijzonder aandacht besteed. Naast het ontwerp van alle bouwelementen worden telkens ook de bijhorende technische gegevens en data op een intelligente manier geïntegreerd. Wanneer een bepaald detail wordt aangepast, worden meteen alle daaraan gekoppelde aspecten van het BIM-model automatisch herberekend. Zo kan niet alleen de bouwheer een accuraat beeld krijgen van de verschillende opties. Ook alle bouwpartners beschikken meteen over de nieuwste versie van de plannen, waardoor ze hun eigen kosten kunnen reduceren, de coördinatie vergemakkelijken en gestructureerd en geoptimaliseerd werken.

Bouwpartners:

  • Compagnie Het Zoute (Knokke-Heist) – bouwheer
  • E&L Architects (Kortrijk) – architect
  • Antwerpse Bouwwerken (Antwerpen) – aannemer gesloten ruwbouw
  • CT-O nv (Oostkamp) – aannemer HVAC & Sanitair 
  • Elektro Pyfferoen bvba (Oostkamp) – aannemer Elektriciteit
  • BM Engineering (Kortrijk) – stabiliteit, speciale technieken, infrastructuurwerken, EPB, akoestiek en BIM-coördinatie