Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
About us

Over

BM Engineering mixt bijna 65 jaar ervaring met de permanente ‘goesting’ om mee te zijn met de nieuwste ontwikkelingen in technologie, materialen en manieren van werken. Zo streven we naar excellentie in de projecten waar we in diverse sectoren aan meebouwen. We zijn kraks op technisch vlak, maar investeren even graag energie in menselijke relaties, met onze bouwpartners en onze medewerkers.

BM
Why

Talent

Talent laten ontplooien en renderen voor een duurzame maatschappij en onze klanten

How

Cultuur

Daadkracht
Teamgericht
Positief geprogrammeerd

WHAT

M.E.G.A

Mentor 
E-novator 
Generator 
Allrounder 

What

M.E.G.A.

Mentor

BM Engineering staat voor mensgericht ondernemen. Wij zijn de mentor die uw project op een persoonlijke manier begeleidt en de betrokken gids die bekend staat om nauwe samenwerking en heldere communicatie.

E-novator

BM Engineering staat voor innovatie en creativiteit. We zijn proactieve en trotse e-novators. Als ervaren probleemoplossers gaan we geen enkele uitdaging uit de weg. Daarbij combineren we de enorme mogelijkheden en voordelen van de digitale wereld met warme menselijkheid.

Generator

BM Engineering staat voor resultaat en daadkracht. Wij zijn generators, zetten dingen in beweging en stuwen uw bouwproject naar een hoog niveau. Als ambitieuze ondernemers en vernieuwers stellen we alles in het werk om tot een hoogwaardig en innovatief eindresultaat te komen.

Allrounder

BM Engineering staat voor diversiteit en veelzijdigheid. Wij zijn allrounders met bewezen expertise in diverse constructiedisciplines en diensten. Ons complementaire team combineert een generalistische helicopterview met gespecialiseerde technische kennis.

Historiek

BM Engineering door de jaren heen

1960

Start studiebureel Boucherie

Joseph Boucherie (1930-2013) begint met volle ambitie als zelfstandig ingenieur.

1998

Overname door Jan leye

Jan Leye neemt het roer over. Het startschot voor een gestage groei.

2005

Wouter Vandenabeele wordt vennoot

Wouter wordt de eerste partner en versterkt de stabiliteitsafdeling.

2006

Steven Beirinckx wordt partner

Steven Beirinckx richt de afdeling technieken op.

2011

Overname van Maes Projects.

Studiebureau Boucherie en Maes Projects fuseren. Hierdoor groeien we van 16 naar 24 medewerkers. De nieuwe naam BM Engineering vat de dynamiek voor de toekomst samen.

2011

Steven Vanpoucke wordt partner

Steven Vanpoucke wordt het kloppende hart van de afdeling Civil Engineering.

2015

Stijn Lammertijn wordt partner

Stijn Lammertijn neemt als nieuwe vennoot het roer over van de afdeling stabiliteit. Jan Leye zal zich meer richten op de taak van CEO.

2015

Lode Declerck wordt partner

Lode Declerck start de BIM-afdeling op.

2017

Verhuis naar Kortrijk

BM Engineering vestigt zich in het Benelux Park in Kortrijk. 
Het kantoor telt nu 30 medewerkers.

2018

Overname Stranger

BM Engineering neemt Studiebureel Stranger over en vormt zo de start van de Antwerpse afdeling.

2022

Hanne Ledure wordt partner

En wordt de drijvende kracht/director voor de business unit Building Services.

2022

Alexander Demuynck wordt partner

Alexander Demuynck start de business unit Industrial MEP op.

2023

Steven Beirinckx wordt CEO

Jan Leye geeft op 1 januari de CEO-fakkel door aan Steven Beirinckx, die vanaf nu de rol van COO op zich neemt. 

2023

Overname Tecon

De Antwerpse afdeling breidt uit, versterkt en centraliseert zich in het stadscentrum. BM Engineering Group groeit naar 80 medewerkers.

How

Cultuur

Daadkracht

In de cultuur van BM Engineering vormt daadkracht de drijvende kracht. We omarmen uitdagingen vastberaden en actiegericht. We streven naar excellente projecten door direct en doortastend op te treden, waarbij elke stap gericht is op een succesvolle realisatie.

Teamgericht

BM Engineering vormt een hecht team dat gezamenlijk complexe uitdagingen aangaat. Onderlinge steun en authentieke samenwerking zijn de hoekstenen van onze bedrijfscultuur. In plaats van ellebogenwerk cultiveren we een atmosfeer van wederzijdse en authentieke ondersteuning.

Positief geprogrammeerd

Dat glas bij BM Engineering? Dat zit altijd halfvol! Die ongebreidelde positieve mindset in alles wat we ondernemen, stelt ons in staat om uitdagingen met ambitie en een focus op de oplossing aan te gaan. Het vormt de basis van onze energieke aanpak en draagt bij aan een motiverende werkomgeving.

Why

Talent

Talent laten ontplooien en renderen voor de maatschappij en onze klanten

Bij BM Engineering ligt onze missie in het faciliteren van opkomend talent om zich met zin voor engagement te ontwikkelen in disciplines en sectoren waar ze affiniteit mee hebben. Toch streven we tegelijk ook naar een synergetische uitwisseling van ervaringen, waarbij opgedane kennis uit één project, discipline of sector kan worden meegenomen naar een andere. Vergelijk het met een effectieve kruisbestuiving in de natuur, wat niet enkel individuele vaardigheden laat uitgroeien, maar tegelijk ook de innovatie en expertise van BM Engineering voedt via deze omvangrijke vijver aan veelzijdige expertise.

Inspireren

Keynotes

Organiseert u een themadag of evenement waar de bouwwereld centraal staat, en bent u hiervoor nog op zoek naar sprekers? Geen theoretici met abstracte uiteenzettingen, maar experten die dagdagelijkse praktijkervaring hebben en de materie op het niveau van de doelgroep op een boeiende manier kunnen brengen? Contacteer ons!

Steven beirinckx
CEO - Managing partner

Topic 1

Duurzame energie in residentiële projecten: nieuwe trends voor opwekking en innovatieve businessmodellen voor distributie.

Topic 2

EPC Management: Hoe de koppeling van industriële processen en de fysieke omgeving in één projectmanagement industriële (ver)bouwprojecten vlotter laat verlopen. 

Topic 3

BIM: Waarom een gedetailleerd BIM-model niet enkel in ontwerp en uitvoering maar ook bij exploitatie een grote meerwaarde heeft.

Referenties

OOK VOOR DEZE KLANTEN GINGEN WE DE EXTRA MILE

Actualiteit

Nieuws

03.04.24

Quaestor combineert toparchitectuur en werkcomfort in nieuw kantoor

Lees meer
03.04.24

Stationsomgeving Kortrijk onderging metamorfose met ondergrondse parking en tunnel

Lees meer
03.04.24

Aquathermie via drinkwater is Vlaamse primeur voor gasloze ontwikkeling De Voerman in Anzegem

Lees meer