Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Case

Knokke Siska

Datum

Raming voorlopige oplevering: voorjaar 2022

Architect

Jaspers-Eyers

Code

18.010T

Client

Ghelamco

GHELAMCO BOUWT DUURZAAMSTE LUXE SERVICERESIDENTIE IN KNOKKE HET ZOUTE

Op het Oosthoekplein in Knokke-Zoute, waar ooit een vestiging van het bekende (wafel)huis ‘Marie Siska’ stond, bouwt Ghelamco ‘Edition Zoute’. De 50 boutique-woningen met gepersonaliseerde medische zorg en een breed gamma aan luxe woondiensten zijn de meest duurzame ‘serviceflats’ in Vlaanderen. (lees meer)

De ligging in het westen van Het Zoute combineert de voordelen van het mondaine Knokke met de rust van het nabijgelegen natuurreservaat Het Zwin, de open poldervlakte tussen Knokke en Retranchement (NL) en de gerenommeerde Golf. Het gebouw telt 5 bouwlagen. Ondergronds is er ruim plaats voor wagens en fietsen. Ook de wellness en fitness maken deel uit van het kelderniveau. De gelijkvloerse verdieping herbergt een bibliotheek met bar, de lobby lounge, 8 boutique-woningen, enkele commerciële ruimtes, een Engels binnenhof en diverse terrassen. De 41 andere boutique-woningen bevinden zich op de 3 verdiepingen, met op de bovenste verdieping nog een polyvalente zitruimte.

Ruim en met zorg op aanvraag

De architectuur van Jaspers-Eyers is in overeenstemming met de beeldbepalende authentieke kenmerken van de villa’s, hotels en andere residenties in Het Zoute. De binnenarchitectuur is modern met kwalitatieve klassevolle materialen en gericht op maximaal comfort voor de bewoners. De boutique-woningen tellen 1 of 2 slaapkamers en hebben oppervlaktes van 70 tot 110 m2, een flink stuk ruimer dan de vaak krapbehuisde doorsnee serviceflat in Vlaanderen.

Edition Zoute biedt gepersonaliseerde medische zorg en een breed gamma aan luxe woondiensten zoals schoonmaak, stomerij, boodschappenservice, leveren van verse bloemen en sleutels of geleverde postpakketten bewaren. Ook voor klussen of een taxiservice kunnen de bewoners beroep doen op de lobby- en conciërgeservice. Meridia en Conciërge Privé maken dit mogelijk.

Comfort op maat met grote duurzaamheid

Edition Zoute maakt gebruik van de modernste technieken om het wooncomfort op een gebruiksvriendelijke manier te optimaliseren. Zo kan het domoticasysteem vanop afstand worden beheerd en is het oproepsysteem mooi geïntegreerd in de binnenarchitectuur.

Maar nog opmerkelijker voor dit type woningen zijn de voorzieningen voor verwarming, koeling en ventilatie. In plaats van een centraal systeem, beschikt élke boutique-woning over een individuele warmtepomp. Zo kan de vloerverwarming telkens op maat van de bewoner(s) worden ingesteld. Omdat het systeem op lage temperatuur werkt, is de energiescore bijzonder goed. Bovendien zorgt de stralingswarmte voor een hoog comfort en zijn er geen zichtbare verwarmingselementen (op de bijverwarming in de badkamer na). Nog opmerkelijker is dat de vloerverwarming in de zomer ook kan worden gebruikt om oververhitting tegen te gaan. Serviceflats met dit soort koeling zijn ronduit uniek in Vlaanderen!

Ook voor de ventilatie werd gekozen voor een energiezuinige en individueel vraaggestuurde installatie. Het systeem C+ zorgt niet enkel voor afzuiging in de natte ruimtes, maar ook in de slaapkamers. Doordat de installatie niet permanent het maximum debiet levert maar op maat van de gebruiker fijner kan worden afgesteld, wordt een aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd.

Ghelamco combineert in dit project een unieke ligging, stijlvolle architectuur en groot comfort en gebruiksgemak met vooruitstrevende en energiezuinige technieken. Edition Zoute vormt zo meteen de niéuwe benchmark voor deze woonvorm.

Bouwpartners:

  •      Ghelamco (Ieper) – bouwheer
  •      Jaspers-Eyers Architects (Brussel) – architect
  •      Ghelamco (Ieper) – aannemer
  •      BM Engineering (Kortrijk) – speciale technieken
  •      Develtere (Roeselare) – HVAC & sanitair
  •      Elektriek NV (Diksmuide) – elektriciteit