Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
EPC Management

VERBINDT INDUSTRIËLE PROCESSEN EN CONSTRUCTIES

TwoTec part of BM Engineering Group

EPC Management slaat de brug tussen industriële processen en de fysieke omgeving waarin die plaatsvinden. Met efficiënt project management en met BIM als ‘lijm’ tussen beide pijlers zorgen we ervoor dat complexe en grootschalige industriële (ver)bouwprojecten vlot en kwalitatief worden gerealiseerd

Wat?

Wat doen we?

Process

In de pijler process zorgen we voor het optimale ontwerp en realisatie van industriële processen samen met specifieke leveranciers, als van alles wat dit proces efficiënt, economisch en duurzamer maakt. Dit omvat de MEP utilities om de processen te doen werken en alles wat bij standaard en project specifieke processen komt kijken.  Automatisatie maakt hier uiteraard deel van uit.

Civil

In deze pijler ontwerpen en creëren we de perfecte omgeving rond deze processen. We combineren architectuur die past bij de ambities van het project met onze ruime ervaring op het vlak van zowel stabiliteit, civil engineering als industrial MEP die we eerder opdeden in complexe en uitdagende industriële projecten.

Management en BIM

BIM verbindt die pijlers door de complexiteit van beide beheer(s)baar te maken. Projectmanagement bewaakt het evenwicht tussen de scope, kost, en timing van het project, zorgt voor efficiënt databeheer en een vlotte communicatie tussen alle bouwpartners, en monitort de kwaliteit, veiligheid en compliance.

Hoe?

Hoe pakken we dit aan?

SPOE

In zo’n complexe en veelzijdige uitdaging zijn we het ‘single point of expertise’. We zijn volledig onderlegd in elk aspect van een industrieel project, zowel op procesmatig als op civiel vlak. Onze onafhankelijkheid ten opzichte van gelijk welke (onder)aannemer is daarbij een extra troef.

Cohesie en coördinatie

Door BIM gestructureerd en tot op het diepste detailleringsniveau in te zetten als brug tussen proces- en structurele elementen, zorgen we voor een vlotte integratie van alle componenten en coherente informatie en communicatie op basis van eenduidige procedures.

Future proof

Onze projecten worden future proof ontworpen en gebouwd. Door de focus te leggen op flexibiliteit kunnen ze zich aanpassen aan en meegroeien met evoluerende noden. Zowel in MEP als civiel leggen we ook de klemtoon op duurzaamheid op de lange termijn.

De VOORDELEN van onze aanpak

  • We maximaliseren de projectwaarde door kernprocessen waar mogelijk te optimaliseren, risico’s te reduceren en via creatief denken nieuwe opportuniteiten te vinden.
     
  • We minimaliseren de zorgen van de opdrachtgever door het opnemen van onze verantwoordelijkheid, aanleveren van gedetailleerde dossiers en transparante communicatie als SPOC.   
     
  • Onze aanpak sluit aan op het unieke van elk project, om zowel overkill als gemiste opportuniteiten te vermijden. 
     

 

De experts

Wie?

Dagelijks aanwezig op de werkvloer, en met hun complementaire kennis en ruime ervaring in diverse projecten, zijn onze experten de vlot aanspreekbare schakel tussen onze backoffice en uw project.

Alex De Smet
Managing partner - Director TwoTec
ads@twotec.be

“Met onze specifieke aanpak maximaliseren we de waarde van het project en minimaliseren we de zorgen van de opdrachtgever.”

Alex De Smet
Managing partner - Director TwoTec

Keynote over EPC Management?

Organiseert u een themadag of evenement waar EPC Management en de brug tussen industriële processen en de fysieke omgeving (civil engineering) centraal staat, en bent u hiervoor nog op zoek naar sprekers? Geen theoretici met abstracte uiteenzettingen, maar experten die dagdagelijkse praktijkervaring hebben en de materie op het niveau van de doelgroep op een boeiende manier kunnen brengen? Contacteer ons!

CONTACTEER ONS

Stuur ons via het formulier hieronder een bericht en we komen zo snel mogelijk bij jou terug.

Kies je service
Ik ga akkoord met het privacybeleid.

Steven Beirinckx
CEO - Managing partner
sb@bmengineering.be

Alex De Smet
Managing partner - Director TwoTec
ads@twotec.be

BM Engineering Hoofdkantoor

Beneluxlaan 1A
8500 Kortrijk
tel +32(0)56 28 26 20
info@bmengineering.be