Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Case

De Klavertjes

Datum

Start: september 2016, opgeleverd: mei 2018

Architect

Buro C - Gent

Budget

€ 2.963.465 excl. BTW - technieken: € 880.000 excl. BTW

Code

15.054

Client

Stad Gent

Sectors

Onderwijs

Deze school te Gent betreft een nieuw gebouwde passiefbouw Basisschool. Tot enkele jaren geleden was de Klavertjes enkel een kleuterschool. De vervanging van de kleuterschool door een nieuwbouw maakte het De Klavertjes mogelijk om ook een lagere school aan te bieden. De passiefbouw zorgt voor een gegarandeerd laag energieverbruik.

Een doorgedreven haalbaarheidsanalyse heeft er bovendien voor gezorgd dat de oververhittingsproblematiek in de school niet voorkomt.

Ook werden 40 zonnepanelen aangebracht voor een deel van de stroomvoorziening. Voor de toiletten wordt dan weer gebruik gemaakt van regenwater en er werd ook een groen dak aangelegd. Daarnaast werd energiezuinige verlichting met LED voorzien.

Voor de verdere technieken werd geopteerd voor een condenserende gaswandketel met laag vermogen, vloerverwarming in combinatie met radiatoren, vraaggestuurde ventilatie, mechanische ventilatie systeem D en stralingspanelen in de sporthal.

Elly Debaene nam de leiding van dit project. Haar opleiding als EPB-verslaggeefster gaf Elly hierin een voordeel. Zij kent de laatste energetische normen en weet deze toe te passen waar nodig. Door haar BIM-ervaring zorgde ze samen met de technische tekenaars daarnaast voor een 3D model waarin alle technieken konden worden geïntegreerd in één overzicht.  

Case

Sea Tank Terminal Kaai 510

Tankenpark voor de op- en overslag en het blenden van aardolieproducten met totale oppervlakte van 250.000 m² en een gezamenlijke capaciteit van 900.000 m³. Daarnaast stonden wij in voor het ontwerp van de steiger met 6 aanmeerposities.