Onze disciplines

 

We bedienen u binnen verschillende onderdelen van het bouwproces: van fundering en constructie, over technieken voor een optimaal leef- en werkcomfort, tot engineering van civiele projecten. Samen met u gaan we elke uitdaging aan en stellen we alles in het werk voor een kwalitatief en innovatief eindresultaat.

Stabiliteit

De afdeling stabiliteit zet de creativiteit van de architect om in een ontwerp dat in de praktijk gerealiseerd kan worden. Het resultaat van de stabiliteitsstudies is in een bouwproject dan ook echt tastbaar. BM Engineering werkt al sinds 1960 aan stabiele fundamenten en betrouwbare constructies in heel uiteenlopende en vaak uitdagende projecten.

Ontdek meer

Speciale technieken

Zorgvuldig ontworpen en economisch gedimensioneerde technieken zijn in grote mate bepalend voor een optimaal woon- en werkcomfort in een gebouw. Op basis van haalbaarheidsanalyses stellen we duurzame oplossingen voor. BM Engineering gaat er prat op geen studies uit te besteden maar alle kennis zelf op te bouwen door het realiseren van projecten in diverse sectoren.

Ontdek meer

BIM

BIM of Building Information Modeling laat toe om de samenwerking tussen verschillende bouwpartners te optimaliseren. Door samen te werken in een digitaal database-gerelateerd 3D-model verlopen zowel het modelleren (tekenen) als het communiceren en het coördineren efficiënter dan bij een klassiek bouwproces. 

Ontdek meer

Civil engineering

De afdeling Civil Engineering zorgt voor het ontwerp, de studie en de projectengineering van zowel infrastructuurwerken, burgerlijke bouwkunde als tankenparken. Bij infrastructuurwerken spreken we over ontwerpen, uitvoeringsstudies en projectcoördinatie voor rioleringen, wegen en grote verharde oppervlakten (met oplossingen naar waterbuffering en –infiltratie) en voor het aanleggen van spoorinfrastructuur. Bij burgerlijke bouwkunde maken we voor betonnen kunstwerken zoals tunnels, kaaimuren, kespbalken, lozingsconstructies, pompkelders en waterproductiecentra het ontwerp en/of de uitvoeringsstudies op. Bij het bouwen van tankenparken vertrekken we van het ontwerp en zorgen we voor de integratie van alle bouwkundige constructies, de civieltechnische studies en een doorgedreven opvolging van de werken.

Ontdek meer