Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
News

BM Engineering versterkt activiteiten in regio Antwerpen door overname Tecon groep

29.06.23

BM Engineering met hoofdzetel in Kortrijk neemt het Antwerpse ingenieursbureau Tecon over en groepeert zijn activiteiten in die regio in een nieuw kantoor in het centrum van Antwerpen. Met de overname versterkt BM Engineering zijn positie als toonaangevend onafhankelijk ingenieursbureau in de Vlaamse bouwwereld.

 

BM Engineering zette in 2018 al een eerste stap in de verdere uitbouw van de activiteiten in het Antwerpse met de overname van Studiebureau Stranger. Dat bureau is een vaste waarde in de uitbouw van de haven van Antwerpen en gespecialiseerd in stabiliteitsstudies, structurele engineering, blast proof engineering en waterbouwkundige constructies. Het werd omgedoopt tot Stranger A&E en als zusterbedrijf toegevoegd aan de BM Engineering Group.

Gelijkaardig DNA

De overname van Tecon betekent een nieuwe stap in de postcoronagroeiambities. Steven Beirinckx (CEO BM Engineering): “Een gelijkaardig DNA zorgde voor een snelle klik. Zowel bij ons als bij Tecon zijn de vennoten actief betrokken in de dagelijkse werking, wat voor een positieve dynamiek op de werkvloer zorgt. We hebben ook dezelfde expertises: stabiliteit en technieken, met bij BM Engineering als extra een sterke focus op digitalisering en BIM. En beide bureaus zijn onafhankelijke spelers in een sector waar megafusies de laatste jaren de toon zetten. Het was dus een kwestie van tijd voor we mekaar zouden vinden.”

Schaalvergroting

“Ook wij voelden direct een klik op het vlak van mentaliteit,” vullen Tinus van der Valk en Joeri Brison (Tecon) aan. “En wat projecten betreft, zijn we complementair. Als kleinere speler zijn wij vooral actief in projecten met een bouwkost van 1 tot 40 miljoen euro, overwegend in de openbare sector: scholen, sociale woningen en in de zorgsector.”

De overname door BM Engineering zal het Tecon-team een bredere basis en meer mogelijkheden geven. “We zijn blij met die nieuwe wind. Door onze grootte was onze prioriteit vooral om eerst de bestaande klanten te verzorgen, en bleef er te weinig tijd over om op zoek te gaan naar nieuwe klanten. BM maakt wél al jaren werk van die externe uitstraling, en dat zal zeker uitdagender projecten en verdere groeimogelijkheden bieden. Elk van ons heeft daar heel veel zin in.”

Meer capaciteit

De 10 medewerkers van Tecon betekenen een gevoelige verhoging van de capaciteit van BM Engineering in de Antwerpse regio. Jan Leye (COO BM Engineering): “We werken aan steeds grotere en ambitieuzere projecten mee, dus die extra ervaring en expertise zal voor ons ongetwijfeld een grote meerwaarde betekenen. Met meer mensen dicht bij de werven zullen we de projecten bovendien nog efficiënter en gerichter kunnen opvolgen.”

Nieuwe locatie

Na het bouwverlof verhuist Tecon samen met Stranger A&E naar gemeenschappelijke kantoren in de Britselei 23 in Antwerpen. Tecon wordt deel van de BM Engineering Group, en zal voortaan dus ook onder de naam BM Engineering naar buiten treden. Tinus van der Valk en Joeri Brison blijven de contactpersonen voor regio Antwerpen.

Meer info

BM Engineering – Beneluxlaan 1A 8500 Kortrijk – 056 28 26 20
Steven Beirinckx (CEO) – sb@bmengineering.be

Topicality

News

10.07.24

Gemeenteschool ’t Mozaïek in Eernegem renoveert en breidt uit

Read more
10.07.24

Collega's Jamie en Pierre aan het woord

Read more
10.07.24

VDL Bus Roeselare maakt tot 800 e-bussen per jaar op nieuwe site

Read more