Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Case

TVH Visitor Centre 'The Hub'

Date

2020-2021 (in uitvoering) - Voorlopige oplevering: mei 2022

Architect

Architecten- en Ingenieursbureau D'hondt

Code

17.136T

Client

TVH

Size

8.000 m²

“The Hub” is het nieuwe hoofdkantoor voor TVH Parts in Waregem. Het nieuwe gebouw werd opgericht tussen de bestaande kantoren en magazijnen. Via een passerelle is The Hub verbonden met het achterliggende gebouw.

Naast kantoren omvat het gebouw ook andere functies. Het auditorium biedt plaats aan 160 personen. Het bedrijfsrestaurant met keuken tovert elke middag 500 warme maaltijden op de borden. Het “TVH Experience Center” is een unieke showroom van 1500m² die op een interactieve manier de bezoekers kennis laat maken met het aanbod en de services van TVH.

Duurzaam

Het BEO-veld onder de naastgelegen parking levert 70% van de nodige verwarmingsenergie voor het volledige gebouw. Deze energie wordt in de zomer weer aangevuld dmv. hoge temperatuur koeling via vloerkoeling, passieve- en actieve klimaatbalken.

Het gebouw werd gekoppeld op de interne hoogspanningslus van de volledige TVH site. Hierdoor kan optimaal gebruikt gemaakt worden van de talrijk aanwezige PV-installaties op de naastgelegen magazijndaken.

Comfort

Bij het ontwerp van The Hub werd veel aandacht besteed aan comfort, ergonomie en efficiëntie. De talrijke toepassing van CO2-sensoren, temperatuurvoelers en regelingen zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en ook het veelvuldig gebruik van geluidsabsorberende materialen dragen bij aan het comfort.

Facilitair beheer

Door alle parameters nauwgezet te monitoren en de installatie continu bij te regelen zullen elk jaar tientallen euro’s per vierkante meter aan energie worden bespaard en wordt een rem gezet op de facilitaire kosten.

Onder meer door deze doorgedreven aanpak kreeg “The Hub” de Facility Award 2022 in de categorie ‘Project of the Year’.

Volgende technieken werden ontworpen en ontwerpmatig gerealiseerd door onze ingenieurs speciale technieken.

  • Geothermie
  • Warmtepompen
  • Ventilatie
  • Verdringingsventilatie auditorium
  • Hemelwaterrecuperatie
  • Hoogspanningscabines
  • Verlichting
  • Branddetectie
  • Toegangscontrole