BM legt fundament voor nieuwe bruggen over Albertkanaal

10/01/2018

Om meer vrachtverkeer van de weg te halen, investeert de Vlaamse overheid via publiek-private samenwerking in een versterking van de infrastructuur voor de binnenvaart. De Vlaamse Waterweg heeft Via T Albert aangesteld om in een eerste projectcluster zeven bruggen over het Albertkanaal te herbouwen. BM Engineering neemt daarvan de kaaimuren, landhoofden en brugpijlers voor haar rekening. 

Lites bouwt filmstudio voor onderwater filmopnamen

10/01/2018

De gloednieuwe filmfaciliteiten die Lites in Vilvoorde bouwt, zorgen voor flink wat uitdagingen voor de bouwpartners. Niet alleen op akoestisch vlak worden specifieke eisen gesteld, ook de integratie van een groot indoor bassin voor onderwater filmopnamen bracht extra studiewerk en aandacht bij de uitvoering met zich mee. Omdat alle bouwpartners vertrouwd waren met Revit kon de coördinatie van het project bovendien vanuit een centraal BIM-model gebeuren.

Integratie van data in BIM toont meerwaarde in luxeappartementenproject La Rive

10/01/2018

Vastgoedontwikkelaar Compagnie Het Zoute is van start gegaan met de bouw van het prestigieus project La Rive | La Réserve fase II. De 88 luxeappartementen werden ontworpen met de gerenommeerde architect EL-Architects, Luc Declercq. Compagnie Het Zoute draagt kwaliteit hoog in het vaandel. De tijdloze architectuur, de duurzame materialen, de zorgvuldige aangelegde binnentuin, de energiebeheersing en de akoestiek werden allemaal in overeenstemming gebracht. La Rive geniet van een uitzonderlijke ligging, zijn ruime terrassen kijken uit over het rustige Zegemeer of het Casino. 

BM Engineering betreedt nieuw kantoorgebouw met eigen DNA

09/01/2018

Eind september verhuisde BM Engineering van Roeselare naar de nieuwe kantoren in het Beneluxpark in Kortrijk. Het gebouw is op het vlak van uitstraling, indeling en comfort het orgelpunt van meer dan 50 jaar kennis en kunde als multidisciplinair studiebureau. Het is bovendien vlot bereikbaar en zowel voor de BM-medewerkers als voor elke bezoeker een oase van rust en efficiënt werken. Door gebruik te maken van BIM zat er bovendien slechts 11 maanden tussen de eerste spadesteek en de oplevering van het gebouw.

Op de werf 49

08/01/2018

"In september 2017 nam het studiebureau BM Engineering zijn intrek in een nieuw kantoorgebouw op het Beneluxpark in Kortrijk. Het gebouw staat model voor wie BM Engineering is en wat het bureau zijn klanten te bieden heeft: een multidisciplinair studiebureau dat de meest vooruitstrevende kennis, technieken en software inzet om optimaal te kunnen beantwoorden aan de noden van elke opdrachtgever."

 

klik hier voor volledig artikel

Nieuwe transportinfrastructuur houdt plaatselijk ecosysteem in ere

20/12/2017

Om de impact van zijn ontginningsactiviteiten op het Rumstse landschap te minimaliseren, vult Wienerberger zijn uitgeputte kleigroeven opnieuw aan met propere grond. Deze kan grotendeels per schip worden aangevoerd dankzij de nagelnieuwe transportinfrastructuur langs de Rupel. “Het project getuigt van een groot ecologisch bewustzijn, want de plaatselijke fauna en flora zijn volledig geïntegreerd in het ontwerp”, vertelt Steven Vanpoucke van BM Engineering. 

 

klik hier voor volledig artikel

VOKA - Ondernemers West-Vlaanderen 16

20/12/2017

"Transparant en op mensenmaat, zo werken we ook"

 

Voor de medewerkers van BM Engineering is het nog allemaal fris en nieuw; zij verhuisen eind september van Roeselare naar een gloednieuw, opvallend kantoor in de Kortrijkse Beneluxlaan. De bouw nam slechts een tiental maanden in beslag.

 

klik hier voor volledig artikel

Westvlees bouwt State-Of-The-Art slachthal

02/06/2017

Met 1.4 miljoen varkens die jaarlijks tot 140.000 ton vlees worden verwerkt, 1.200 medewerkers en klanten in meer dan 50 landen, is Westvlees uit Westrozebeke (Staden) een van de belangrijkse Europese producenten van vers en bereid varkensvlees. De slachthal - het hart van het bedrijf - vertoonde na vele decennia tal van gebreken. Omdat de standaardremedies geen soelaas boden, werd gekozen voor een volledige nieuwbouw. De afdeling projectengineering van BM Engineering zorgde voor het totaalontwerp en de opvolging van de bouw van de slachthal op bouwtechnisch vlak tot aan de oplevering. Door gebruik te maken van BIM kreeg de bouwheer niet alleen makkelijker inzicht in het ontwerp. Door de efficiëntere samenwerking tussen de bouwpartners wordt het gebouw ook in een bijzondere korte tijdspanne gerealiseerd.  

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE!