Westvlees bouwt State-Of-The-Art slachthal

02/06/2017

Met 1.4 miljoen varkens die jaarlijks tot 140.000 ton vlees worden verwerkt, 1.200 medewerkers en klanten in meer dan 50 landen, is Westvlees uit Westrozebeke (Staden) een van de belangrijkse Europese producenten van vers en bereid varkensvlees. De slachthal - het hart van het bedrijf - vertoonde na vele decennia tal van gebreken. Omdat de standaardremedies geen soelaas boden, werd gekozen voor een volledige nieuwbouw. De afdeling projectengineering van BM Engineering zorgde voor het totaalontwerp en de opvolging van de bouw van de slachthal op bouwtechnisch vlak tot aan de oplevering. Door gebruik te maken van BIM kreeg de bouwheer niet alleen makkelijker inzicht in het ontwerp. Door de efficiëntere samenwerking tussen de bouwpartners wordt het gebouw ook in een bijzondere korte tijdspanne gerealiseerd.  

Bouw van nieuw kantoor in Beneluxpark gaat razendsnel vooruit

01/06/2017

De bouw van het nieuwe BM Engineering kantoor gaat razendsnel vooruit. De gevelmetselwerken en de binnen afwerkingen zijn ver gevorderd. Onze verhuis naar het Beneluxpark in Kortrijk nadert met rasse schreden en is gepland in september 2017. 

BM Engineering bouwt mee aan nieuwe detonatiekamer DOVO

19/04/2017

De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) mocht gisteren een gloednieuwe Statische Detonatiekamer officieel in gebruik nemen in het West-Vlaamse Poelkapelle. Studiebureau BM Engineering werkte samen met het Zweedse bedrijf DYNASAFE aan deze nieuwe installatie die vooral zal instaan voor de vernietiging van toxische projectielen uit beide Wereldoorlogen. 

Wienerberger wil nieuwe wegen bevaren

13/12/2016

De vestiging van bouwmaterialenfabrikant Wienerberger in Rumst ligt aan een bocht in de Rupel. Ideaal om het transport via het water van de grote tonnages aan- en af te voeren materialen in de toekomst te optimaliseren. Door de ligging en door de aard van het transport moesten echter heel wat éxtra uitdagingen worden aangepakt.

Duurzame ontwikkeling winkelsite levert Redevco BREEAM-label "VERY GOOD" op

13/12/2016

Dat ook de retailsector aandacht heeft voor duurzaam ontwikkelen en renoveren, bewijst Redevco Retail Belgium met de Carrefoursite langs de Gentseweg in Sint-Eloois-Vijve (Waregem). Door een intense samenwerking tussen de bouwpartners rond onder meer water-, energie- en afvalbeheersing en een efficiënt (her)gebruik van grond, werd een BREAAM-score van 64,6 behaald. Dit ‘very good’ label is hoog voor dit segment en was slechts mee haalbaar dankzij de inspanningen van de huurders bij de realisatie van de technische uitrustingen in hun winkels.

Dok Noord blaast nieuw leven in Gentse ACEC-site

13/12/2016

De oude ACEC-site op de hoek van de Sassevaartstraat en Dok Noord aan het Gentse Handelsdok heeft de voorbije jaren een metamorfose ondergaan. Op een plek waar ooit industriële geschiedenis werd geschreven, is plaats gemaakt voor wonen, winkelen en kantoorjobs. Nieuwbouwdelen werden daarbij geïntegreerd in en gecombineerd met de bestaande architectuur.

Bouw nieuw kantoor in Beneluxpark is gestart

13/12/2016

Na de plannen, de uitvoering! Op 16 november legden we samen met intercommunale Leiedal de eerste steen in het Beneluxpark in Kortrijk. Daarmee is de bouw van ons nieuw kantoor officieel van start gegaan. Architecten Achtergael zorgde voor een uitgepuurd en sober maar tegelijk hoogstaand ontwerp, dat efficiënt gebruik maakt van de binnen- en buitenruimte. Het gebouw heeft voor ons als ingenieursbureau uiteraard een voorbeeldfunctie, zowel op het vlak van stabiliteit en slim energieverbruik, als wat het inspelen op moderne en moduleerbare werkvormen betreft. De oplevering is gepland voor na de zomer van 2017. Er wordt nog naar een huurder gezocht voor de resterende kantoorruimtes.

ZOUTMAN bouwt nieuwe productietoren met extra opslagcapaciteit

05/09/2016

Aan de afrit Roeselare Haven langs de E403 Brugge-Kortrijk ligt één van de productievestigingen van ZOUTMAN. Om de productie- en opslagcapaciteit te vergroten, werd een nieuwe productietoren van 35 meter hoog gebouwd midden de bestaande vestiging. De keuze viel op een gemengde constructie – uit beton en staal – met bijzondere aandacht voor het corrosieve karakter van zout.