Visie is gedurfde dromen in praktijk brengen.

Pieter Klaas Jagersma

Over BM Engineering

BM Engineering is een studiebureau op mensenmaat dat gebouwen en infrastructuur ontwerpt voor klanten in de private en de publieke sector. We zijn specialist in de verschillende onderdelen van het bouwproces: van fundering en constructie, over technieken voor een optimaal leef- en werkcomfort, tot engineering van technische projecten. Het multidisciplinair team en de meewerkende vennoten zetten de meest vooruitstrevende kennis, technieken en software in om een antwoord te vinden op de vragen van elke opdrachtgever.

Nieuws

Westvlees bouwt State-Of-The-Art slachthal

Met 1.4 miljoen varkens die jaarlijks tot 140.000 ton vlees worden verwerkt, 1.200 medewerkers en klanten in meer dan 50 landen, is Westvlees uit Westrozebeke (Staden) een van de belangrijkse Europese producenten van vers en bereid varkensvlees. De slachthal - het hart van het bedrijf - vertoonde na vele decennia tal van gebreken. Omdat de standaardremedies geen soelaas boden, werd gekozen voor een volledige nieuwbouw. De afdeling projectengineering van BM Engineering zorgde voor het totaalontwerp en de opvolging van de bouw van de slachthal op bouwtechnisch vlak tot aan de oplevering. Door gebruik te maken van BIM kreeg de bouwheer niet alleen makkelijker inzicht in het ontwerp. Door de efficiëntere samenwerking tussen de bouwpartners wordt het gebouw ook in een bijzondere korte tijdspanne gerealiseerd.  

BIMmen levert heel wat voordelen op

BIM - Building Information Modeling - levert niet alleen een ontwerp in 3D op, maar maakt ook een efficiënte coördinatie tussen de verschillende nevenaannemers mogelijk. In dit project werd met zowel closed als open BIM gewerkt. 

Nieuwe projecten

Wispeltuin klooster

Oefencomplex Westkapelle

Bruggen Albertkanaal

Smart Solutions