The best way to predict the future is to design it.

Buckminster Fuller

Over BM Engineering

BM Engineering is een studiebureau op mensenmaat dat gebouwen en infrastructuur ontwerpt voor klanten in de private en de publieke sector. We zijn specialist in de verschillende onderdelen van het bouwproces: van fundering en constructie, over technieken voor een optimaal leef- en werkcomfort, tot engineering van technische projecten. Het multidisciplinair team en de meewerkende vennoten zetten de meest vooruitstrevende kennis, technieken en software in om een antwoord te vinden op de vragen van elke opdrachtgever.

Nieuws

Gentse luxeappartementen aan het water vragen extra aandacht voor stabiliteit

Dat København – het nieuwbouwproject met luxeappartementen in de Gentse wijk Muide-Meulestede – aan het water ligt, is zeker een troef voor de toekomstige bewoners. Voor onze ingenieurs stabiliteit was de diepe bouwput en een ondergrondse persleiding van watermaatschappij Farys wel de aanleiding om nog meer dan anders voorzorgen te nemen voor de stabiliteit.

Nieuwe showroom van BMW wordt met straling gekoeld

Om meer ruimte te creëren voor MINI en BMW Premium Selection, trekt BMW Dejonckheere een nieuwbouw op tegenover hun bestaande showroom op de hoek van de Rijksweg en de Oostnieuwkerksesteenweg in Roeselare. Veel glas en een zuidgerichte oriëntatie zijn in dergelijke gebouwen vaak een recept voor oververhitting op zonnige dagen. Slimme ingrepen in dit project verhinderen dat niet alleen, ze voorkomen ook stofvorming op de wagens in de showroom.

Nieuwe projecten

Klavertjes

Hotel Serwir - uitbreiding

Oefencomplex Westkapelle

Bruggen Albertkanaal

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE!