I really believe in the idea of the future.

Zaha Hadid

Over BM Engineering

BM Engineering is een studiebureau op mensenmaat dat gebouwen en infrastructuur ontwerpt voor klanten in de private en de publieke sector. We zijn specialist in de verschillende onderdelen van het bouwproces: van fundering en constructie, over technieken voor een optimaal leef- en werkcomfort, tot engineering van technische projecten. Het multidisciplinair team en de meewerkende vennoten zetten de meest vooruitstrevende kennis, technieken en software in om een antwoord te vinden op de vragen van elke opdrachtgever.

Nieuws

Bouw nieuw kantoor in Beneluxpark is gestart

Na de plannen, de uitvoering! Op 16 november legden we samen met intercommunale Leiedal de eerste steen in het Beneluxpark in Kortrijk. Daarmee is de bouw van ons nieuw kantoor officieel van start gegaan. Architecten Achtergael zorgde voor een uitgepuurd en sober maar tegelijk hoogstaand ontwerp, dat efficiënt gebruik maakt van de binnen- en buitenruimte. Het gebouw heeft voor ons als ingenieursbureau uiteraard een voorbeeldfunctie, zowel op het vlak van stabiliteit en slim energieverbruik, als wat het inspelen op moderne en moduleerbare werkvormen betreft. De oplevering is gepland voor na de zomer van 2017. Er wordt nog naar een huurder gezocht voor de resterende kantoorruimtes.

Dok Noord blaast nieuw leven in Gentse ACEC-site

De oude ACEC-site op de hoek van de Sassevaartstraat en Dok Noord aan het Gentse Handelsdok heeft de voorbije jaren een metamorfose ondergaan. Op een plek waar ooit industriële geschiedenis werd geschreven, is plaats gemaakt voor wonen, winkelen en kantoorjobs. Nieuwbouwdelen werden daarbij geïntegreerd in en gecombineerd met de bestaande architectuur.

Nieuwe projecten

La Réserve

Westoever II

WZC Passendale

Skyline II