The best way to predict the future is to design it.

Buckminster Fuller

Over BM Engineering

BM Engineering is een studiebureau op mensenmaat dat gebouwen en infrastructuur ontwerpt voor klanten in de private en de publieke sector. We zijn specialist in de verschillende onderdelen van het bouwproces: van fundering en constructie, over technieken voor een optimaal leef- en werkcomfort, tot engineering van technische projecten. Het multidisciplinair team en de meewerkende vennoten zetten de meest vooruitstrevende kennis, technieken en software in om een antwoord te vinden op de vragen van elke opdrachtgever.

Nieuws

Architecten Achtergael ontwerper van nieuw hoofdkwartier BM Engineering

In oktober vorig jaar schreven we een ontwerpwedstrijd uit voor ons nieuw hoofdkwartier. Dat wordt gebouwd in het Beneluxpark in Kortrijk en moet in oktober 2017 in gebruik worden genomen. Uit de 21 indieners werd een shortlist van 4 bureaus geselecteerd. Architecten Achtergael uit Gent werd uiteindelijk aangeduid als ontwerper. Voor de helft van de ruimte van de nieuwbouw wordt nog een huurder gezocht.

ZOUTMAN bouwt nieuwe productietoren met extra opslagcapaciteit

Aan de afrit Roeselare Haven langs de E403 Brugge-Kortrijk ligt één van de productievestigingen van ZOUTMAN. Om de productie- en opslagcapaciteit te vergroten, werd een nieuwe productietoren van 35 meter hoog gebouwd midden de bestaande vestiging. De keuze viel op een gemengde constructie – uit beton en staal – met bijzondere aandacht voor het corrosieve karakter van zout.

Nieuwe projecten

La Réserve

Westoever II

WZC Passendale

Skyline II