Testimonial

Kenneth & Simon

In het najaar van 2021 gingen Kenneth en Simon bij ons aan de slag. Benieuwd hoe dat verliep?

Kiezen voor BM Engineering

Kenneth: “De vacature voor BIM-modeleur in de afdeling technieken sprak me aan. Ik wilde me na mijn studie toegepaste architectuur en een 1e werkervaring in een architectenbureau graag verder verdiepen in BIM. Van diverse mensen hoorde ik dat dit hier centraal staat, en dat klopt ook. Bovendien was er een oud-medestudent die hier al werkte en heel positief klonk.”

Simon: “Toen ik afstudeerde als industrieel ingenieur bouwkunde ben ik uit interesse nog archeologie gaan studeren, maar na twee jaar wilde ik toch het werkveld in. Alleen, op dat moment heb je weinig zicht op wat er allemaal mogelijk is. Daarom heb ik heel wat sollicitaties gedaan. De job van project- of werfleider sprak me niet aan. Wat me wél boeit is het ontwerpproces en de berekeningen die daarbij komen kijken. Nadat ik jobs in de industriebouw, de gewone stabiliteit en de civiele engineering bekeken heb, koos ik voor het laatste. De variatie in de civiele technieken spreekt me enorm aan. En ook de vele mooie projecten op de website van BM Engineering speelden een rol in mijn keuze. Dit is bovendien een redelijk groot en een allround bureau, waardoor je meer mogelijkheden hebt om aan te voelen welke kant je als ingenieur op wil. In een klein bureau ben je vaker gebonden aan die ene activiteit waar ze goed in zijn.”

De sollicitatie

Kenneth: “Solliciteren ging heel vlot. Na één gesprek met een van de zaakvoerders kon ik meteen na het bouwverlof al starten. Ik was toen ook nog met een ander bureau in gesprek, maar zij konden mij op korte termijn niets garanderen. Bij BM Engineering wist ik dat er zéker werk was, dus was mijn keuze snel gemaakt.”

“Mijn grootste twijfel was de woon-werkafstand. Maar ik koos voor de werkinhoud, en dat heb ik me nog geen moment beklaagd.” (Simon)

Simon: “Ik was ingeschreven bij een recruteringsbureau dat me verschillende jobs voorstelde, waaronder die van projectingenieur civiel bij BM Engineering. In een eerste gesprek gingen we dieper in op mijn studies en de afdeling civil engineering. Daarna had ik nog een gesprek met de andere zaakvoerder, omdat andere aanbiedingen me deden twijfelen. Mijn grootste twijfel was de woon-werkafstand. Maar ik koos uiteindelijk voor BM Engineering omwille van de werkinhoud, en dat heb ik me nog geen moment beklaagd.”

De eerste maanden

Kenneth: “Ik had tijdens mijn studies wel technieken gezien, maar niet geleerd hoe je ze moet intekenen. In het begin was het dus wat lastig en soms frustrerend als ik iets niet wist.” (lacht) Maar ik werd heel goed opgevangen door de collega’s rond mij. Dat zorgde voor een aangename start. Ondertussen heb ik al van de verschillende technieken kunnen proeven door aan diverse projecten mee te werken. Ik leer elke dag bij. Nu voel ik dat alles veel vlotter gaat, en dat ik meer voldoening heb dan in het begin.”

“Door de vele andere ingenieurs krijg je hier diverse invalshoeken op een project en kun je veel van mekaar bijleren.” (Simon)

Simon: “De eerste dag kreeg ik uitleg over alle systemen en programma’s die BM Engineering gebruikt, en waar alle info staat. Nu ben ik daar al goed mee weg. In het begin mocht ik al onmiddellijk wat kleine zaken uitrekenen, maar nu ontwerp ik volledige constructies mee. Ik werk wel zelfstandig, maar ik stel heel veel vragen aan mijn collega Mathieu. Veel dingen zijn nog nieuw voor mij, en als ik iets af heb, kan hij dat nog eens controleren. Wat me opviel in die beginperiode was dat er niet direct volle bak druk werd gezet. Ik kreeg echt de tijd om mijn draai te vinden. En wat ook fijn is in een groter bureau zoals BM Engineering: er zijn veel ándere ingenieurs, waardoor je diverse invalshoeken krijgt op een project en je veel van mekaar kunt bijleren.”

“Ik voel dat ik hier mezelf kan zijn.” (Kenneth)

Kenneth: “Als je geïnteresseerd bent in BIM raad ik BM Engineering zeker aan. Het is ook een groot bedrijf, dus zijn er in de toekomst zeker mogelijkheden om intern verder te groeien. Bovendien zit de sfeer hier goed. Er wordt hard gewerkt, maar ook vaak gelachen. Ik voel dat ik hier mezelf kan zijn.”