SPIE - QUBUS

Aalter

Bijkomende informatie

Diensten

Stabiliteit

Speciale technieken

BIM

Omschrijving

D&B voor kantoorgebouw en loodsen voor hout-, bouw- en interieurbedrijf Qubus en SPIE Belgium

Architect

Architecten Achtergael

Bouwheer

Elseleen NV

Datum

Voorlopig oplevering: eerste helft 2020

Budget

Totale bouwkost: +- € 5.500.000

Het project te Aalter is opgedeeld in 2 delen. Enderzijds omvat het een kantorencomplex waar bedrijven SPIE en Qubus zich zullen settelen op het eerste verdiep. Op het tweede verdiep bevinden zich vergaderzalen en polyvalente ruimtes. Anderzijds werden ook loodsen gebouwd voor diverse gebruikers.

 

Het frontaal gebouw bestaat uit 4 bouwlagen, waarvan één ondergronds,  en wordt ontsloten via een gemeenschappelijke inkomhal en trapkern. Op het gelijkvloers en de eerste verdieping bevinden zich de burelen en vergaderzalen van de diverse gebruikers. Aan de achterzijde kijken de kantoren uit op een binnentuin. Ondanks de beperkte oppervlakte vergroot dit groene accent in belangrijke mate het ruimtelijke en kwalitatieve gevoel in de werkruimtes. Gezien de vele vervoersbewegingen op het maaiveld en de beperkte ruimte voor verpozing worden de gemeenschappelijke functies zoals lunchruimte, ontspanningsruimte en opleidingslokaal op de tweede verdieping in een skybox voorzien, aansluitend op een dakterras.

logo.svg

SPIE - QUBUS

SPIE - QUBUS
SPIE - QUBUS

Locatie

Aalter

Architect

Architecten Achtergael

Bouwheer

Elseleen NV

Datum

Voorlopig oplevering: eerste helft 2020

Diensten

Stabiliteit

Speciale technieken

BIM

Budget

Totale bouwkost: +- € 5.500.000

Korte omschrijving

D&B voor kantoorgebouw en loodsen voor hout-, bouw- en interieurbedrijf Qubus en SPIE Belgium

Omschrijving

Het project te Aalter is opgedeeld in 2 delen. Enderzijds omvat het een kantorencomplex waar bedrijven SPIE en Qubus zich zullen settelen op het eerste verdiep. Op het tweede verdiep bevinden zich vergaderzalen en polyvalente ruimtes. Anderzijds werden ook loodsen gebouwd voor diverse gebruikers.

 

Het frontaal gebouw bestaat uit 4 bouwlagen, waarvan één ondergronds,  en wordt ontsloten via een gemeenschappelijke inkomhal en trapkern. Op het gelijkvloers en de eerste verdieping bevinden zich de burelen en vergaderzalen van de diverse gebruikers. Aan de achterzijde kijken de kantoren uit op een binnentuin. Ondanks de beperkte oppervlakte vergroot dit groene accent in belangrijke mate het ruimtelijke en kwalitatieve gevoel in de werkruimtes. Gezien de vele vervoersbewegingen op het maaiveld en de beperkte ruimte voor verpozing worden de gemeenschappelijke functies zoals lunchruimte, ontspanningsruimte en opleidingslokaal op de tweede verdieping in een skybox voorzien, aansluitend op een dakterras.

BM ENGINEERING | Beneluxlaan 1A | 8500 Kortrijk
tel +32(0)56 28 26 20 | info@bmengineering.be