Project engineering

De afdeling Project Engineering staat in voor het totaalontwerp van industriële projecten. Het gaat voornamelijk over gebouwen waarbij de technische complexiteit de architecturale verwachtingen aanzienlijk overstijgt. BM Engineering heeft alle kennis in huis voor de integratie van structuur, gebouwentechnieken en procestechnieken op het hoogste niveau. 

Naast het oplossen van complexe technische problemen in de ontwerpfase zit de toegevoegde waarde ook in de coördinatie van het totale project. Dat de afdeling Project Engineering van BM Engineering in eigen huis de expertise kan benutten van de afdelingen Stabiliteit, Technieken en Civil Engineering, zorgt voor een optimaal resultaat. Ook een intense samenwerking tussen de ontwerpers en de uitvoerders is een must. De pioniersrol die we spelen in het gebruik van BIM-modeling is bij dergelijke projecten bovendien een extra troef.

 

Wanneer aan een deel van de opdracht hoge architecturale eisen worden gesteld, kunnen we de bouwheer begeleiden bij de selectie van een architect. De samenwerking met die architect kan verlopen via een tijdelijke vereniging. Hij/zij bewaakt het concept, terwijl BM Engineering instaat voor de technische uitwerking en het opvolgen van de aspecten tijd, kost en kwaliteit.

Projecten

Shanks

WKK Prayon

Kistenopslag visveiling

ORAC nieuwe site neoforma