Over BM ENGINEERING

Studiebureau BM Engineering legt meer dan 50 jaar ervaring en knowhow voor op vlak van stabiliteit, duurzame technieken, project en civil engineering en BIM. Zo kan BM Engineering een flexibele en polyvalente dienstverlening aanbieden aan uiteenlopende klanten in de private en de publieke sector, zowel in de ontwerpfase als bij de uitvoering.

Studiebureau BM Engineering vindt ook de menselijke aanpak uiterst belangrijk. Respect voor elke bouwpartner en aandacht voor vlotte werkrelaties zijn de aandachtspunten voor elke medewerker. Geen grootschalige anonimiteit, maar een persoonlijke aanpak die positief afstraalt op elk project.

 

Door de voortdurende groei barstte ons kantoor in Roeselare uit zijn voegen. In het najaar van 2017 verhuisden we naar een nieuwbouwproject in het Beneluxpark in Kortrijk.

BM Engineering is sinds 2011 de nieuwe naam voor de fusie van Studiebureel Boucherie (Roeselare) en Coördinatiebureau Maes (Kortrijk). Met een 60-tal medewerkers en een multidisciplinair aanbod, neemt het bureau in de Belgische bouwwereld een unieke positie in. De mix van jonge mensen met nieuwe methodes en inzichten van collega’s met jarenlange kennis en ervaring zorgt voor een dynamische werkomgeving. De meewerkende vennoten illustreren de grote betrokkenheid in de diverse projecten.

 

Door 3D-ontwerpen met de modernste BIM-software (Building Information Modeling) te integreren over de verschillende disciplines heen, behoort BM Engineering tot de pioniers in België. BIM zorgt ervoor dat de elementen tijd, kost en kwaliteit veel beter gemonitord en beheerst kunnen worden, zowel tijdens de ontwerpfase, bij de uitvoering op de werf als voor het beheer van het gebouw na de oplevering. Vooruitstrevend zijn is bij BM Engineering trouwens geen synoniem voor nodeloos ingewikkeld. We houden onze ontwerpen en onze aanpak graag eenvoudig, helder, praktisch en werkbaar.

 

 

 

De troeven van studiebureau BM Engineering? Technische kennis en ruime ervaring, doorgedreven aandacht voor tijd/kosten/kwaliteit en constructief overleg met elke klant.

Kernactiviteiten

Stabiliteit

De afdeling stabiliteit zet de creativiteit van de architect om in een ontwerp dat in de praktijk gerealiseerd kan worden. Het resultaat van de stabiliteitsstudies is in een bouwproject dan ook echt tastbaar. BM Engineering werkt al sinds 1960 aan stabiele fundamenten en betrouwbare constructies in heel uiteenlopende en vaak uitdagende projecten.

Speciale technieken

Zorgvuldig ontworpen en economisch gedimensioneerde technieken zijn in grote mate bepalend voor een optimaal woon- en werkcomfort in een gebouw. Op basis van haalbaarheidsanalyses stellen we duurzame oplossingen voor. BM Engineering gaat er prat op geen studies uit te besteden maar alle kennis zelf op te bouwen door het realiseren van projecten in diverse sectoren.

Project engineering

De afdeling Project Engineering staat in voor het totaalontwerp van industriële projecten. Het gaat voornamelijk over gebouwen waarbij de technische complexiteit de architecturale verwachtingen aanzienlijk overstijgt. BM Engineering heeft alle kennis in huis voor de integratie van structuur, gebouwentechnieken en procestechnieken op het hoogste niveau. 

Civil engineering

De afdeling Civil Engineering zorgt voor het ontwerp, de studie en de projectengineering van zowel infrastructuurwerken, burgerlijke bouwkunde als tankenparken.

BIM

BIM of Building Information Modeling laat toe om de samenwerking tussen verschillende bouwpartners te optimaliseren. Door samen te werken in een digitaal database-gerelateerd 3D-model verlopen zowel het modelleren (tekenen) als het communiceren en het coördineren efficiënter dan bij een klassiek bouwproces. 

Sectoren

BM Engineering is actief in volgende sectoren:

Onderwijs

Retail

Algemene industrie

Havengebonden industrie

Voedingsindustrie

Kantoorgebouwen

Residentiƫle gebouwen

Sociale Huisvesting

Openbare werken

Leisure / sport / wellness

Gezondheidszorg

Distributiesector

Openbare besturen

Horeca

Hoogbouw

Eengezinswoningen